Četvrtak, 2 svibnja, 2024

Direktori firme “Famus gradnja 3” dovedeni u Tužilaštvo KS-a

Preporučeno

Foto: Anadolija
Foto: Anadolija

Nakon sinoćnjeg hapšenja, Kemal Karahmet, direktor tešanjske firme “Famus gradnja 3”, tehnički direktor Miralem Jahić, te rukovodioc gradilišta u ulici Hiseta u Sarajevu Dženan Hadžem, danas u 11.35 sati dovedeni su u Tužilaštvo KS-a s lisicama na rukama.

Famus gradnja izvodi radove na gradilištu u ulici Hiseta u Sarajevu, gdje se prije dva dana dogodila nesreća u kojoj su poginula dvojica radnika.

Upravo se čita:  Komšije ponovo šopinguju kod nas

Kako je ranije izjavio glasnogovornik Kantonalnog tužilaštva Alem Hamzić, oni su privedeni zbog krivičnog djela “Teško krivično djelo protiv sigurnosti ljudi i imovine iz člana 328, stav 2, Krivičnog zakona FBiH, u vezi s krivičnim djelom nepravilno i nepropisno izvođenje građevinskih radova iz člana 326, stav 1.

S objekta u izgradnji u ulici Hiseta na Marijin-Dvoru u srijedu srušila se skela i oplata. U nesreći su poginula dvojica radnika Famus gradnje 3, Razim Halilović i Enes Halilović, obojica iz Tešnja, dok je Nevzet Halilović teško povrijeđen.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Sarajevo konačno dobija letove ka jednom od najvećih evropskih gradova

Najveća španska aviokompanija Iberia će letjeti dva charter leta iz Sarajeva za Madrid ovog proljeća. Letovi su 25. maja i...

Još vijesti za vas