Četvrtak, 2 svibnja, 2024

Apel građanima da zaštite imovinu u sezoni odmora

Preporučeno

– Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske apeluje da građani u sezoni godišnjih odmora i sami preduzmu mjere zaštite i umanje rizik da njihova imovina bude ukradena ili ugrožena.

Iz MUP-a savjetuju da je, bez obzira na dužinu odsustva, uvijek potrebno zaključavati ulazna vrata domova, a ako postoji mogućnost, pored glavne brave na ulaznim vratima ugraditi i dodatnu pomoćnu bravu.

“Ako idete na odmor ključeve od ulaznih vrata povjerite na čuvanje licu od povjerenja – bližem rođaku ili komšiji, koji će češće obilaziti stan, noću paliti svjetlo, da stan ne bi bio predmet praćenja kriminogenih lica. Zamolite komšije da, ako čuju buku u vašem stanu, odmah pozovu policiju na broj 122”, ukazuju iz MUP-a.

Iz MUP-a navode da je potrebno zatvoriti prozore ili balkonska vrata, a roletne ne spuštati do kraja, jer kriminalci to prate i donose zaključak da niko ne boravi u stanu ili kući.

Ključ od ulaznih vrata ne treba ostavljati ispod otirača, u papučama, saksijama za cvijeće, jer kriminalci znaju za ta “skrivena mjesta”.

O odsustvu treba obavijestiti samo one koje je neophodno, i ne ostavljati takve poruke na vratima, društvenim mrežama poput fejsbuka, tvitera, te na drugim javnim mjestima.

“Na ovaj način će biti olakšan, ali i poboljšan rad policijskih službenika MUP-a Republike Srpske”, navodi se u saopštenju MUP-a Srpske.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Sarajevo konačno dobija letove ka jednom od najvećih evropskih gradova

Najveća španska aviokompanija Iberia će letjeti dva charter leta iz Sarajeva za Madrid ovog proljeća. Letovi su 25. maja i...

Još vijesti za vas