Četvrtak, 2 svibnja, 2024

Podstrekavao na prosjačenje, zaradio 36.000 KM

Preporučeno

U sklopu višednevne akcije na planu sprečavanja prosjačenja u općini Cazin, pripadnici Druge policijske uprave uhapsili su S.R. (25) iz Bijeljine, koji je osumnjičen za nasilje nad maloljetnim osobama i podstrekavanje na prosjačenje.

Kod njega su pronađeni dokazi o bankovnom računu i novčanim transakcijama koje su vršene u posljednje dvije godine, a prilikom kojih je na pomenuti račun uplaćeno oko 36.000 maraka. Ustanovljeno je kako se uplate kreću u rasponu od 500 do 1.000 maraka i sumnja se kako je riječ o novcu koji je ostvaren prosjačenjem.

Upravo se čita:  Danas ističe rok za BiH da podnese listu reformi i uzme milijardu eura

Tokom pomenute akcije pripadnici policije obavili su više pretresa na lokacijama za koje se sumnjalo da su u njima smještene osobe romske nacionalnosti koje se bave prosjačenjem.

Pretresi su obavljeni u središtu Cazina, te u okolnim naseljima Majetići i Osredak, te je ustanovljen niz objekata koje su vlasnici iznajmili osobama koje se bave prosjačenjem.

Upravo se čita:  Bećirović s ambasadorima Kvinte, EU i OHR-a: BiH ćemo braniti u skladu s međunarodnim i nacionalnim pravom

Privedeno je devetnaest osoba, od kojih su četiri zadržane u pritvoru i nad njima je obavljena kriminalistička obrada. Prilikom pretresa izuzete su dvije metalne kutije s određenom količinom novca, jedna poluautomatska puška, plinski pištolj, četiri bajoneta, municija i pribor za čišćenje oružja.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Sarajevo konačno dobija letove ka jednom od najvećih evropskih gradova

Najveća španska aviokompanija Iberia će letjeti dva charter leta iz Sarajeva za Madrid ovog proljeća. Letovi su 25. maja i...

Još vijesti za vas