Subota, 21 rujna, 2024

„U petom mjesecu sam saznala da sam trudna, od tada samo razmišljam o samoubistvu“

Preporučeno

Saslušanjem Mevlide Mujić, optužene za čedomorstvo tek rođenog sina u junu 2014. godine, i ulaganjem materijalnih dokaza u sudski spis, jučer je u Kantonalnom sudu u Sarajevu okončan dokazni postupak koji se vodi protiv ove 22-godišnjakinje.

Optužena se nije mogla sjetiti mnogih činjenica, među kojima je i ona da li je umotala dijete koje je tek rodila u plastične kese, kao ni to gdje ga je tačno nakon toga ostavila. Ispričala je kako je u petom mjesecu trudnoće saznala da je trudna i da je od tada samo razmišljala o samoubistvu.

Upravo se čita:  Broj nezaposlenih u BiH raste drugi mjesec zaredom

– O tome razmišljam i dan danas, navela je ona.

Drhtavim glasom je govorila da se ne sjeća ničega i da ništa ne zna. S druge strane prisjetila se detalja ispitivanja kojem je bila podvrgnuta u policiji i Tužilaštvu nakon hapšenja. Gdje je bacila dijete i da li je to bio baš onaj kontejner do kojeg su je kasnije policajci doveli, nije se mogla sjetiti.

Upravo se čita:  Jahorina i jutros pod bijelim pokrivačem: Pogledajte kako izgledaju druge planine

Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu podiglo je optužnicu protiv Mujićeve u novembru 2014. Njoj se na teret stavlja da je 16. juna ubila svoje muško novorođenče tako što mu je stavila krpu oko vrata i zadavila ga neposredno nakon rođenja, a potom tijelo bacila u kontejner na Vilsonovom šetalištu.

Na kraju suđenja i nakon šutnje optužene na mnoga pitanja, Murtezić je optuženu pitala kada je stegnula djetetu usta i vrat, na šta je optužena kazala da to ona nikada nije, niti bi uradila.

Upravo se čita:  Poznati novi detalji stravične nesreće: Ovo su Esad i Almedina koji su stradali u Austriji

– Prije bi sebi život oduzela. Ja nisam dijetetu stegla usta niti vrat, samo sam ga umotala, kazala je optužena.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Izdvajamo

Obavijest građanima da ne bi bili “uznemireni”: Posmatrački let iznad BiH

Ministarstvo obrane Bosne i Hercegovine izvještava javnost da će se, u razdoblju od 23. do 27. septembra 2024. godine,...

Još vijesti za vas