Četvrtak, 2 svibnja, 2024

Sutra u Bosni prijepodne sunčano, poslijepodne mogući pljuskovi a u Hercegovini sunčano uz umjerenu oblačnost

Preporučeno

Sutra se u Bosni, prijepodne očekuje umjereno oblačno i sunčano vrijeme, a poslijepodne povećanjem oblačnosti, mjestimično se očekuje kiša, pljuskovi i grljavina.

Ilustracija
Ilustracija

U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjeren sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura od 10 do 16, na jugu do 21, a najviša dnevna od 25 do 30, na jugu do 33 stepena.

Upravo se čita:  Spremite se na povratak ljetnih temperatura

U Sarajevu, prijepodne umjereno oblačno i sunčano vrijeme, a poslije podne povećanjem oblačnosti moguća je i kiša. Jutarnja temperatura oko 14, a najviša dnevna oko 28 stepeni.

Danas je u Bosni i Hercegovini bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa sunčanim periodima.

Temperature u 14 sati: Bjelašnica 12 stepeni, Kupres 22, Sokolac 23, Ivan-sedlo 24, Livno i Neum 25, Srebrenica 26, Sarajevo, Bugojno i Drvar 27, Bihać, Doboj, Gradačac, Sanski Most, Tuzla i Zenica 28, Banja Luka, Goražde, Trebinje i Zvornik 29, Bijeljina i Prijedor 30, Stolac 31, Mostar 32 stepena.

Upravo se čita:  U dijelu BiH stupila na snagu Uredba o maržama, kazne za kršenje do 10.000 KM

Temperatura mora u Neumu u 14 sati iznosila je 25 stepeni.

U petak će u cijeloj Bosni i Hercegovini intenzitet ultraljubičastog zračenja sunca dostizati vrlo visoke vrijednosti (UV indeksa od 8-10), saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(Bh-index)

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Sarajevo konačno dobija letove ka jednom od najvećih evropskih gradova

Najveća španska aviokompanija Iberia će letjeti dva charter leta iz Sarajeva za Madrid ovog proljeća. Letovi su 25. maja i...

Još vijesti za vas