Četvrtak, 2 svibnja, 2024

Prijem za Raziju Mujanović u Tuzli: Njen uspjeh nedostižan mnogima

Preporučeno

Predstavnici Grada Tuzle danas su upriličili svečani doček za Raziju Mujanović, jednu od najboljih svjetskih košarkašica svih vremena, koja je nedavno primljena u FIBA-inu Kuću slavnih, javlja Anadolu Agency (AA).

Foto: AA

Mujanović je svoje prve košarkaške korake napravila u Tuzli, gdje ju je trenirao uspješni trener Mihajlo Vuković zvani Miki. Tri puta bila je najbolja igračica Evrope i to 1991., 1994. i 1995. godine. Prvak Evrope bila je s tuzlanskim Jedinstvom 1989. godine, s Dorna Godellom (Španija) 1992., a 1994. i 1995. s italijanskim klubom Poll Comense.

Upravo se čita:  Od sutra se očekuje povećana frekvencija saobraćaja i gužve na granicama

S reprezentacijom Jugoslavije osvojila je srebrenu medalju na Olimpijskim igrama u Seulu 1988. godine i srebrenu medalju na Svjetskom prvenstvu u Maleziji 1990. godine, a na Mediteranskim igrama 1993. godine predvodila je Bosnu i Hercegovinu do zlatne medalje.

“Naravno da mi je drago da sam ponovo u Tuzli s mojima, tako bih rekla, jer ovdje sam počela i ovdje je najljepše”, izjavila je Mujanović nakon prijema.

Upravo se čita:  Dijaspora uplatila rekordan iznos novca rodbini u BiH

Govoreći o izvanrednim uspjesima koje je Mujanović postigla, gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović rekao je da je njen uspjeh nedostižan cilj nebrojenom broju igrača i igračica svih vremena.

“Sve ovo je impresivno i velika je čast za Bosnu i Hercegovinu, a unutar svega toga, posebno za Tuzlu odnosno za građane Tuzle. Izražavam zahvalnost i poštovanje prema gospođi Raziji Razi Mujanović”, izjavio je Imamović.

Upravo se čita:  MUP KS poziva: Ako ste poslovali sa ovim sarajevskim 'biznismenom' i njegovim firmama, odmah nas kontaktirajte!

Tokom susreta bilo je riječi i o navijačima u tuzlanskoj dvorani Mejdan, koji su je, istakla je Mujanović, podržavali i kada je radila stvari koje i nisu bile ništa posebno. Upravo danas, tuzlanska publika će je dočekati u Mejdanu u 17 sati, prije početka utakmice između KK Jedinstvo BH Telecom i Željezničara.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Sarajevo konačno dobija letove ka jednom od najvećih evropskih gradova

Najveća španska aviokompanija Iberia će letjeti dva charter leta iz Sarajeva za Madrid ovog proljeća. Letovi su 25. maja i...

Još vijesti za vas