Četvrtak, 2 svibnja, 2024

Pred prepunom Grbavicom presudio im raspoloženi Džeko: Zmajevi dobili i treću utakmicu u Ligi nacija

Preporučeno

I treću utakmicu u Ligi nacija smo dobili, nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine zadržala je maksimalan učinak i nakon susreta protiv Sjeverne Irske na Grbavici.

Prvo poluvrijeme proteklo je u obostrano otvorenoj igri. Gosti su pokazali da su u Sarajevo došli po bodove, a može se reći da su do primljenog gola bili nešto opasniji. Preko Savillea imali su dvije dobre prilike za gol, ali je napadač Middlesbrougha prvo u 15. minuti promašio gol iz idealne pozicije, dok je pet minuta kasnije pogodio stativu.

No, prvi su zaprijetili Zmajevi preko Višće koji u 9. minuti je bio neprecizan, dok je Džeko u 17. minuti šutirao preko gola.

Upravo se čita:  Cijene u Neumu veće za 10-15 posto, trenutna popunjenost hotela na 70 posto

Do vodećeg pogotka reprezentacija BiH došla je u 28. minuti. Višća je iskoristio pogrešku jednog odbrambenog igrača Sjeverne Irske, nesebično uposlio Džeku, a kapiten bh. reprezentacije je preciznim udarcem sa sedam-osam metara savladao golmana Peacock-Farella.

Dvije minute kasnije Džeko je još jednom zatresao mrežu gostujuće reprezentacije, nakon lucidnog poteza Pjanića, ali je gol poništen zbog ofsajda. U najmanju ruku, riječ je o diskutabilnoj odluci arbitara…

Pjanić je četiri minute kasnije dobro šutirao iz slobodnog udarca sa 20 metara ali malo iznad gola. Posljednju priliku u prvom poluvremenu imao je Vranješ u 44. minuti kada je pokušao sa dvadesetak metara iskosa sa desne strane, ali je lopta prohujala pored stative.

Upravo se čita:  Racije u call centrima u BiH: Razbijena mreža koja je prevarila hiljade ljudi

Prvo uzbuđenje u nastavku meča gvidjeli smo u 55. minuti, kada Džeko istrčava pred irskog golmana, ali u situaciji “jedan na jedan” Peacock-Farrel ipak izlazi kao pobjednik. Minut kasnije šut je oprobao i Sarić sa 18 metara, ali vratar gostiju ponovo na visini zadatka.

No, potom uzvraćaju Irci i to preko rezerviste Whitea koji u 65. minuti pogađa stativu. Ponovo smo imali sreće, Irac je promašio sa nekoliko metara prazan gol, u situaciji kada je lakše poentirati.

Upravo se čita:  Objavljen kompletan finalni tekst Rezolucije o Srebrenici: Evo šta piše u njoj

Kazna goste stiže u 73. minuti, ponovo je nemilosrdni egzekutor Džeko, koji nakon još jednog sjajnog pasa Pjanića utrčava u šesnaesterac i poentira šutem iskosa. Udvostručena je prednost BiH, postalo je jasno da plovimo prema novom trijumfu.

Potom je bilo još nekoliko prilika na obje strane, da bi Irci i po treći put pogodili stativu, u sudijskoj nadoknadi. Zaista im je i Fortuna okrenula leđa, ali naravno da se nećemo buniti.

Novi bodovi su tako upisani na konto izabranika Roberta Prosinečkog, a ukoliko ostvarimo barem remi s Austrijom u Beču, idemo u play-off i osiguravamo plasman u Ligu A!

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Sarajevo konačno dobija letove ka jednom od najvećih evropskih gradova

Najveća španska aviokompanija Iberia će letjeti dva charter leta iz Sarajeva za Madrid ovog proljeća. Letovi su 25. maja i...

Još vijesti za vas