Četvrtak, 2 svibnja, 2024

Šta se dešavalo sinoć u Rogatici: MUP RS otkrio sve detalje akcije

Preporučeno

Pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo su, 05.11.2018. godine, na osnovu operativnih informacija Državne agencije za istrage i zaštitu BiH, da se na području Sokoca kreće putničko motorno vozilo marke “Range Rover“, te da postoji sumnja da se radi o otuđenom vozilu izvršili blokadu saopšteno je iz MUP-a RS.

Tom prilikom je na lokalitetu Gluhovina, opština Rogatica uočeno navedeno vozilo, a u blizini vozila zatečena lica inicijala S.D. (1988) iz Istočne Ilidže, R.B. (1967) iz Sokoca i Z.J (1964) iz Rogatice.

Upravo se čita:  "Nemoj da mi diraš mater": Mladić iz Teslića branio majku pa ubio rođaka, pravosnažno osuđen

“Lica su lišena slobode, a uz saglasnost i pod nadzorom tužioca Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo izvršen je uviđaj na licu mjesta, nakon čega su lica i vozilo predati Državnoj agenciji za istrage i zaštitu BiH, na dalje postupanje.

Izvršenim provjerama utvrđeno je da je navedeno vozilo otuđeno 12.09.2018. godine, na području Kantona Sarajevo.

Upravo se čita:  "Nemoj da mi diraš mater": Mladić iz Teslića branio majku pa ubio rođaka, pravosnažno osuđen

Takođe, širim pregledom blokiranog područja, u rejonu sela Barnik, opština Sokolac pronađena su još dva putnička motorna vozila, kao i veća količina auto dijelova, za koja postoji sumnja da potiču iz krivičnih djela “Krađa“ izvršenim na području Kantona Sarajevo.

Nakon izvršenog uviđaja, vozila i auto dijelovi će biti predati MUP-u Kantona Sarajevo”, saopšteno je iz MUP-a RS.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Sarajevo konačno dobija letove ka jednom od najvećih evropskih gradova

Najveća španska aviokompanija Iberia će letjeti dva charter leta iz Sarajeva za Madrid ovog proljeća. Letovi su 25. maja i...

Još vijesti za vas