Četvrtak, 2 svibnja, 2024

Legenardni pjevač otvoreno o braku: Sejda i ja sada se najviše volimo

Preporučeno

Uoči koncerta u varaždinskoj Areni Halid Bešlić dao je veliki intrevju za Večernji list, u kome je između ostalog govorio i o svom braku, karijeri, ali i novim muzičkim trendovima. Priznao je da jako voli tamburaše, i da je to muzika koja ga opušta.

– Kiću Slabinca sam znao još kao rokera, no zaista me oduševio kad je snimio album s Tamburaškim orkestrom iz Osijeka. Tamburica je kasnije postala jako popularna pa su je počeli svi koristiti. I danas u Sarajevu po lokalima svi imaju tamburaške orkestre. Ja volim takve lokale i zalazim u njih samo da bih slušao tamburaše – rekao je Bešlić.

Prisjetio se i svog odrastanja na Romaniji…

– Odrastao sam na Romaniji, gdje se živi tradicionalno. Tamo se tada podrazumijevalo da pjevanje ne može biti posao jer je to zabava. Ja sam među prvima s Romanije koji se profesionalno počeo baviti pjevanjem. A školu za poslovođe završio sam upravo zbog oca, da mu dam diplomu više škole. A pjesma je moj život. Bilo je svađe zbog toga, ali na kraju sam ja pobijedio.

O braku sa svojom Sejdom, koji traje već 41 godinu, uprkos zamkama popularnosti i života na sceni, otkriva:

– Nije bitna samo ljubav, nego i poštovanje. A mi se poštujemo od prvog dana. Tolerišemo i greške, kad neko od nas pogriješi, oprostimo, a ne da se zbog toga posvađamo. Sve u svemu, prošli smo kroz mnoge probleme i sada se možda najviše volimo, budući da smo jedno drugom sada najpotrebniji. Djeca rastu i odlaze, a mi ostajemo sami, piše Večernji.

Na pitanje da li je supruga na početku njegove karijere bila ljubomorna na obožavateljice, odgovara:

– Svaka je žena malo ljubomorna, i pjevačeva, i stolarova, i tesarova. Bilo je malo ljubomore na početku, no vjerovala je u mene.

A da li se on promijenio nakon što je postao popularan i kakav je osjećaj bio kad su ga počeli zaustavljati obožavatelji?

– Ja sam tip čovjeka koji je zadovoljan malim stvarima. Naravno da uživaš u tome, no ja sam to normalno prihvatio. Sa svim ljudima normalno razgovaram i to svi cijene. To je po meni jedini recept. Znaš da si popularan, ali i dalje si na zemlji i ne misliš da si iznad drugih ljudi – kaže Halid, no ipak priznaje da nije lako šetati Baščaršijom dok ga svi zaustavljaju.

– Nije lako, ali kad se odlučim na šetnju, onda šetam. Sad je najpopularnije slikanje. Gdje god dođem, svi izvlače mobitele i odmah se žele slikati sa mnom, piše Večernji.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Sarajevo konačno dobija letove ka jednom od najvećih evropskih gradova

Najveća španska aviokompanija Iberia će letjeti dva charter leta iz Sarajeva za Madrid ovog proljeća. Letovi su 25. maja i...

Još vijesti za vas