Četvrtak, 2 svibnja, 2024

Policija u BiH odbila mito od vozača pa mu oduzela vozilo

Preporučeno

Prilikom kontrole utvrđeno je da je vozač E.H. i višestruki povratnik u činjenju prekršaja, sa ukupnim dugom u novčanom iznosu od 3.700,00 konvertibilnih maraka, zbog čega mu je oduzeto vozilo kao sredstvo izvršenja djela

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Srednjobosanskog kantona u saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom kontinuirano rade na suzbijanju i sprečavanju koruptivnih krivičnih djela, kao i ponašanja koja se mogu dovesti u vezu sa ovim krivičnim djelima, saopćeno je iz MUP-a SBK.

Upravo se čita:  Muharem od džeparca kupio kravu: "Najlakše je sjesti i reći ne može"

– Policijski službenici Policijske stanice Travnik u saradnji sa policijskim službenicima Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave Travnik poduzimaju aktivnosti na dokumentovanju i dokazivanju krivičnog djela „Davanje dara i drugih oblika koristi“, a koje je prijavljeno u dva slučaja na području općine Travnik – piše u saopštenju.

Za izvršenje navedenih djela osumnjičeni su vozači teretnih motornih vozila, Z.K. rođen 1977.godine i E.H. rođen 1978.godine, obadvojica iz Viteza, koji su prevozili nelegalne drvne sortimente. Naime, oni su prilikom kontrole ponudili policijskim službenicima određeni iznos novčanih sredstava u cilju izbjegavanja zakonskih sankcija.

Upravo se čita:  Evo kako će raditi poslovnice Binga za prvomajske praznike

Također, prilikom kontrole utvrđeno je da je vozač E.H. i višestruki povratnik u činjenju prekršaja, sa ukupnim dugom u novčanom iznosu od 3.700,00 konvertibilnih maraka, zbog čega mu je oduzeto vozilo kao sredstvo izvršenja krivičnog djela. O navedenom su obaviješteni i služebnici Kantonalne uprave šumarstva Travnik, koji su poduzeli aktivnosti iz svoje nadležnosti.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Sarajevo konačno dobija letove ka jednom od najvećih evropskih gradova

Najveća španska aviokompanija Iberia će letjeti dva charter leta iz Sarajeva za Madrid ovog proljeća. Letovi su 25. maja i...

Još vijesti za vas