Utorak, 7 svibnja, 2024

Skupština KS izglasala da se zatvore i kladionice!

Preporučeno

Zastupnik Demokratske fronte Sead Milavica je ispred Kluba DF-a u Skupštini KS predložio da, poput ugostiteljskih objekata, budu zatvorene i kladionice što je naišlo na odobravanje zastupnika.

S obzirom na epidemiološku situaciju u Kantonu Sarajevo donesene su strožije mjere prilikom čega je zabranjen rad ugostiteljskim objektima, no mnogi smatraju da su i objekti priređivača igara na sreću žarišta zaraze poput kafića i restorana.

Upravo se čita:  Nedim Sladić objavio prognozu za naredne dane

Zbog toga, DF je na usvajanje stavio zaključak u kojem se traži od Vlade Kantona Sarajevo i Kriznog štaba KS hitno zatvaranje kladionica.

Nekoliko zastupnika je pitalo na koji način Milavica smatra da to treba biti riješeno u pogledu isplaćivanja obeštećenja i koliko misli da bi to moglo koštati vladu.

Neka od pitanja koja su postavljena na sjednici su i “Da li treba na isti način ih zatvoriti kao i ugostitelje?”, “Je li ovo znači da će vlada morati platiti minimalne plate uposlenicima iako njihovi vlasnici ne plaćaju porez državi?”.

Upravo se čita:  Odzvonilo onima koji ne žele raditi? FBiH želi razdvojiti one koji traže posao od onih koji su na birou radi osiguranja

Sead Milavica im je na to pak odgovorio da je u ovom momentu zbog zdravlja građana najpametnije zatvoriti kladionice i obeštetiti isključivo radnike.

Nakon toga je prijedlog usvojen u večernjim satima na Hitnoj sjednici Skupštine KS. 29 glasova za.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Predsjedavajući Bećirović u Berlinu: BiH je zahvalna Njemačkoj za podršku rezoluciji o Srebrenici

Predsjedavajući Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović razgovarao je s predsjednikom Savezne Republike Njemačke dr. Frank-Walterom Steinmeierom prvog dana zvanične...

Još vijesti za vas