Utorak, 7 svibnja, 2024

Policajac tuče mladića u Visokom: Objavljena duža verzija snimka!

Preporučeno

Kiram Hidić iz Visokog obratio se medijima i pojasnio detalje događaja u kojem je policajac iz ovog grada upotrijebio fizičku silu nad njegovim bratom Kenanom Hidićem.

Podsjećamo da je nakon objave ovog snimka u javnosti, ministar unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Dario Pekić potvrdio da je pripadnik Policijske stanice Visoko privremeno suspendiran do okončanja istrage koju provodi Unutrašnja kontrola MUP-a ZDK.

– Prije par mjeseci brat je prekoračio brzinu za 33 kilometra na sat i na dva mjeseca su mu trebali oduzeti vozačku dozvolu. Policajac je dolazio u nedjelju da kaže da treba predati vozačku, ali brat nije bio kod kuće već je majka rekla da će donijeti u sutradan. Dan poslije, u ponedjeljak, 1. februara, odnio sam bratovu vozačku i dobio potvrdu da sam je predao – kaže Kiram Hidić.

Upravo se čita:  Njemački list piše o demografskom slomu Balkana: Ostaju bez stanovništva

Dalje priča da su policajci došli 5. feburara i pitali njihovu majku zašto Kenan Hidić nije predao vozačku, ali je brat bio na poslu.

– Došli su na bratov posao i izveli ga. Iako im je pokazao potvrdu, rekli su da mu moraju napisati kaznu o nepredavanju vozačke dozvole u iznosu od 100 KM. Brat ih je pitao zbog čega, a policajac mu je odgovorio da je njemu lično morao dati iako se vozačke predaju tamo gdje se i izdaju – priča Kiram.

Upravo se čita:  Detalji napada na povratnike: 'Vjerovatno su mislili da smo tu za 1. maj'

Tada je, prema njegovim riječima, Kenan rekao da mu napišu nalog i da će sve riješiti na sudu nakon čega ga je policajac uhvatio za ruku i privukao između prednjih vrata policijskog automobila.

– Kenan je htio uzeti mobitel da me nazove ili da snima šta se događa, ali mu je policajac oteo telefon i smrskao ga. Tri-četiri puta ga je udario u glavu, a brat nije davao otpor. Drugi policajac je sve vrijeme sjedio i nije ništa uradio, pustio je da ga udara. Kenanove kolege su malo smirile situaciju, a policajac je opet tražio da potpiše i zavrtali su mu ruku da ga odvedu u stanicu. Tada je brat rekao da će potpisati, ali da je to pod prisilom i da se sve vidi na kamerama na šta mu je policajac rekao da mu ne prijeti kamerama i da mu ništa ne može – ispričao nam je Kiram Hidić, i dodaje da želi javnosti objasniti da njegov brat ničim nije izazvao ovakvu reakciju policajca.

Upravo se čita:  Hamo je prvi mještanin Gračanice kod Gacka koji je odlučio obnoviti svoju kuću: Ovo je poruka da se ne vraćamo

– Nakon 40 dana su objavili da ga suspenduju, a sve su znali od prvog dana. Mnogi misle da se brat opirao, ali nije pa vam šaljem novi video – zaključuje Hidić, prenosi “Avaz.ba”.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Zeničanka pala sa prozora stana, životno ugrožena, prevezena na KCUS

Četrdesetdevetogodišnja P. E. iz Zenice pala je danas oko 10.30 sati sa prozora stana na drugom spratu, zgrade u...

Još vijesti za vas