Četvrtak, 2 svibnja, 2024

Schmidt kategoričan: O granicama BiH i o BiH se ne može pregovarati

Autor:Patria

Preporučeno

“Svako u ovoj zemlji može živjeti kako želi i gdje želi – u miru”, kazao je Schmidt

Nakon sastanka visokog predstavnika Christiana Schmidta i ministrice vanjskih poslova Njemačke Annalene Baerbock visoki predstavnik se zahvalio u ime Međunarodne zajednice što Njemačka podržava teritorijalni integritet BiH kao i to što radi na sigurnosti u zemlji.

“Treba jasno reći i postaviti se na stranu protiv korupcije i onih koji žele vidjeti ovu zemlju disfunkcionalnom i podijeljenom. Zbog toga se zahvaljujem Vladi Njemačke što je stala na tu stranu i što će sigurno stati protiv svih onih koji podrivaju ovu zemlju. Gospođo ministrice, evo tu u blizini se nalazi Parlamentarna skupština BiH i u njoj se trebaju donositi odluke za ovu zemlju, ali premalo se odluka donosi. Ja želim apelovati da se donesu odgovarajuće odluke. Dejtonske institucije i EUFOR Althea će sa svoje strane dati doprinos za demokratiju u ovoj zemlji”, kazao je Schmidt.

Upravo se čita:  Pogled iz RS: "Debakl Dodika, ovo je bilo gore nego kad ga je ponizio Bakir"

Napomenuo je da povrede ljudskih prava koje su se ovdje događale ne smiju se prenijeti na ostale generacije i ne smiju se ponavljati.

“Svi zajedno trebaju raditi na tome – civilno društvo, parlament, mladi i svi mi. Ja u tome vidim svoj zadatak”, kazao je.

Istakao je i da ‘o granicama BiH i o BiH se ne može pregovarati’.

Upravo se čita:  Dodik najavio polaganje vijenaca u Potočarima: 2. maja u Srebrenici sjednica Vlade RS

“Svako u ovoj zemlji može živjeti kako želi i gdje želi – u miru”, dodao je Schmidt.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Stupile na snagu Schmidtove izmjene Ustava FBiH iz aprila prošle godine

Visoki predstavnik Christian Schmidt 27. aprila 2023. nametnuo je amandman na Ustav FBiH kojim se mijenja način imenovanja nove...

Još vijesti za vas