Četvrtak, 2 svibnja, 2024

Vatrogasci tokom noći vodili veliku borbu sa vatrenom stihijom u zaleđini Neuma, zatražena pomoć Oružanih snaga BiH

Preporučeno

Tokom noći dogodila se i jedna pozitivna stvar, a to je da je saobraćajnica Stolac-Neum ponovo puštena u promet.

Stanje na požarištu koji je jučer, u jutarnjim satima, izbio u zaleđini Neuma i jutros je veoma ozbiljna, a najteže stanje je na području Prapratnice, Graca i Zerlenikovca gdje se vatra velikom brzinom širi.

Pored problema, tokom noći dogodila se i jedna pozitivna stvar, a to je da je saobraćajnica Stolac-Neum ponovo puštena u promet.

Upravo se čita:  Racije u call centrima u BiH: Razbijena mreža koja je prevarila hiljade ljudi

– Situacija je i dalje ozbiljna. Ono što je bolje jeste to da je tokom noći saobraćajnica Stolac-Neum puštena u promet. Bitno je istaći i da je tokom noći zatražena pomoć za traženje gašenja vatre iz zraka, još nisam detaljno vidio dopis, ali mislim da je riječ o Oružanim snagama Bosne i Hercegovine. Vatrogasci su cijelu noć na terenu i prema informacijama kojima raspolaže naš Operativni centar, stanje je ozbiljno, rekao je Pero Pavlović, glasnogovornik Civilne zaštite HNK-a, u izjavi za N1.

Upravo se čita:  Stupile na snagu Schmidtove izmjene Ustava FBiH iz aprila prošle godine

Ističe kako su vatrogasci iz Slanog, Čapljine, Stoca i Mostara i tokom protekle noći pomagali svojim neumskim kolegama u borbi protiv vatrene stihije.

Vatrogasci su sinoć najveću borbu sa vatrenom stihijom vodili na području Prapratnice gdje su bili ugroženi stambeni i privredni objekti, kao i lokalno stanovništvo.

– Prema informacijama koje imamo u ovom trenutku ta borba je bila uspješna. Vidjet ćemo šta će nam donijeti jutro, ali situacija je teška. Dodatno nam otežava jak vjetar koji brzinom širi požar i zbog toga bi nam gašenje vatre iz zraka značajno doprinijelo, zaključio je on.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Sarajevo konačno dobija letove ka jednom od najvećih evropskih gradova

Najveća španska aviokompanija Iberia će letjeti dva charter leta iz Sarajeva za Madrid ovog proljeća. Letovi su 25. maja i...

Još vijesti za vas