Srijeda, 15 svibnja, 2024

Ovog vikenda pomiču se kazaljke na satu: Ne zaboravite!

Preporučeno

Prelaskom na ljetno računanje vremena nastupit će i promjena u primjeni većih i manjih dnevnih tarifnih stavova u obračunu potrošenje električne energije.

Ovog vikenda pomičemo kazaljke na satu. Sa subote na nedjelju prelazimo na ljetno računanje vremena, a kazaljke se pomiču s dva na tri sata, odnosno jedan sat unaprijed.

Ljetno računanje ove godine počinje 31. marta u dva sata ujutro. Tada će se kazaljke pomicati za jedan sat unaprijed pa će dva sata postati tri sata ujutro. Spavat ćemo jedan sat kraće.

Upravo se čita:  Avion iz Beograda skoro četiri sata kružio iznad dijela BiH

Podjelom na ljetno i zimsko računanje vremena, bolje se iskorištava prirodno sunčevo svjetlo i tako štedi energija.

Prelaskom na ljetno računanje vremena nastupit će i promjena u primjeni većih i manjih dnevnih tarifnih stavova u obračunu potrošenje električne energije.

Za domaćinstva koja posjeduju dvotarifna brojila, manji dnevni tarifni stavovi primjenjivaće se radnim danima i subotom u periodima od 14 do 17 sati i od 23 do 8 sati, a nedjeljom cijeli dan.

Upravo se čita:  Tužna poruka kćerke poginulog rudara Asima Šehanovića: 'Babo moj, ispunit ću sve ono što sam ti obećala ne sikiraj se"

Za ostale kategorije kupaca JP Elektroprivreda BiH (kupci koji električnu energiju preuzimaju na 110 kV naponu, kupci koji električnu energiju preuzimaju na 35 i 10 (20) kV naponu, ostala potrošnja na 0,4 kV naponu) utrošena električna energija obračunavat će se prema manjoj tarifi (MT) radnim danima u periodu od 23 do 8 sati, a subotom i nedjeljom cijeli dan.

Upravo se čita:  Pripadnik Oružanih snaga BiH pružio pomoć porodici čije se vozilo zapalilo na autoputu

Dodatne informacije kupci mogu pronaći na web stranici JP Elektroprivreda BiH (www.epbih.ba), dobiti putem besplatnih brojeva telefona u svim informativnim centrima i na šalterima informacija u elektrodistributivnim dijelovima JP Elektroprivreda BiH.

Izdvajamo

Izdvajamo

S troje djece skočila u rijeku: Otkriveni jezivi detalji o Alminom braku

Alma Arazi (39) tragično je okončala svoj život, zajedno sa svojom djecom, utopivši se u rijeci Bojani. Javnost i dalje...

Još vijesti za vas