Četvrtak, 2 svibnja, 2024

Bayern slavio na Emiratesu

Preporučeno

Foto: AFP
Foto: AFP

Fudbaleri Bayerna napravili su veliki korak ka plasmanu u četvrtfinale. Aktuelni prvak Evrope je u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka kao gost savladao Arsenal sa 2:0 (Bavarci slavili i prošle godine). Na ovom meču su dosuđena dva penala i jedan crveni karton, piše SCsport.

Özil je prmašio za Arsenal, a Alaba za Bayern. Ipak, žaliti može više Özil, s obzirom da je Bayern na kraju slavio golovima Kroosa i Mullera, a ko zna šta bi bilo da je on pogodio kod 0:0.

Početak donosi sjajan fudbal. Prvo je zaprijetio Kross, koji je sjajno pucao, ali golman Arsenala paradom loptu šalje u korner. Odgovor Arsenala smo vidjeli u 6.minuti, kada Neuer zaustavlja Sanoga. Dvije minute kasnije penal za Topnike. Akciji je predhodio ofsajd, koji nije dosuđen, a u nastavku, Boateng ruši Mesuta Özila. Isti igrač je izveo kazneni udarac, ali Neuer ponovo izlazi kao pobjednik. U 23.minuti velika prilika za Arsenal i još jedna sjajna odbrana Neuera! Oxlade-Chamberlain izlazi sam ispred golmana, ali Neuer mu se baca u noge i po treći put spašava mrežu.

U nastavku je Bayern uspostavio ravnotežu i bio dosta opasniji. U 38.minuti penal za aktuelne prvake Evrope. Golman Szczesny kao zadnji čovjek odbrane ruši Robbena, sudija pokazauje na penal, a Szczesnyju put u svlačionicu. Alaba je namjestio loptu, prevario Fabianskog, ali je pogodio stativu. Tako se vatreni prvi dio završio bez golova.

U nastavku kako se i očekivalo gledali smo dominaciju Bayerna. Terensku incijativu su brzo krunisali. Igrala se 54.minuta kada je Kroos sjajno pogodio mrežu Arsenala. Od tada su gosti i dalje kontrolisali utakmicu, dok Arsenal nije imao snage da sa igračem manje ozbiljnije ugrozi gol Neuera. Na kraju meča gosti dolaze do 2:0. Lahm u 88. minuti pronalazi Mullera koji stavlja tačku na i. U sudijskoj nadoknadi Kroos je pogodio i stativu.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Stupile na snagu Schmidtove izmjene Ustava FBiH iz aprila prošle godine

Visoki predstavnik Christian Schmidt 27. aprila 2023. nametnuo je amandman na Ustav FBiH kojim se mijenja način imenovanja nove...

Još vijesti za vas