Četvrtak, 2 svibnja, 2024

Afera “Energopetrol”: Potvrđena optužnica protiv Nedžada Brankovića

Preporučeno

nedzad brankovic 1

Općinski sud u Sarajevu danas je potvrdio optužnice protiv bivšeg ministra saobraćaja i komunikacija te bivšeg premijera FBiH Nedžada Brankovića, bivšeg direktora Energopetrola Namika Bušatlića te još sedam osoba za krivična djela sklapanje štetnog ugovora, pomaganje pri sklapanju štetnog ugovara i nesavjestan rad u službi, a u vezi s dokapitalizacijom Energopetrola, piše Avaz.

Optužnice su potvrđene i protiv nekadašnje predsjednice Komisije za provođenje tendera za dokapitalizaciju “Energopetrola” Kaseme Ćatović te članova ove komisije Mirka Puljića, Seada Krese, Anke Šešlije i Alme Hasete, Safeta Prohe, kao i advokata Ahmeda Žilića, tadašnjeg pravnog konsultanta Agencije za privatizaciju FBiH i člana Komisije za Energopetrol.

Upravo se čita:  Od početka maja lakše do penzije u FBiH, četiri važna dokumenta više nisu potrebna

Prema navodima iz optužnice ovih devet osoba se terete za više krivičnih djela kojima su načinili štetu za kompaniju Energopetrol i Federaciju BiH u iznosu većem od 32 miliona KM.

Općinski sud u Sarajevu uskoro će zakazati početak suđenja u ovom predmetu.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Sarajevo konačno dobija letove ka jednom od najvećih evropskih gradova

Najveća španska aviokompanija Iberia će letjeti dva charter leta iz Sarajeva za Madrid ovog proljeća. Letovi su 25. maja i...

Još vijesti za vas