Četvrtak, 18 travnja, 2024

Dedo pucao u lopove koji su tukli njega i suprugu: Jedan podlegao, a drugi teško ranjen

Dedi Ljubetu su stavili najlon u usta, gurnuli ga na zemlju i tukli, a potom ga konopcem vezali za stolicu dok su njegovu ženu prekrili ćebetom i maltretirali je.

Preporučeno

Dvojica muškaraca su pretresli skromnu kuću tada 79-godišnjeg deda Ljubeta i satima napadali njega i njegovu suprugu, tražeći od njih da otkriju gdje drže svoje dragocjenosti.

Ljubomir Mitev iz sela Kojkovo kod Kratova u Sjevernoj Makedoniji proglašen je nevinim za ubistvo koje mu se stavilo na teret kada je 2013. godine pucao u dvojicu razbojnika, a jednog od njih ubio.

Upravo se čita:  Obustavlja se potraga za tijelom male Danke u ovom obimu, istražitelji planiraju nešto drugo

Pljačka se dogodila 27. februara 2013. godine u njihovoj trošnoj kući u planinskom selu Kojkovo kada su dvojica uljeza, Zoran Zlatkov (28) i Borčo Ivanov (30), nasilno ušli u njihovu kuću.

Dedi Ljubetu su stavili najlon u usta, gurnuli ga na zemlju i tukli, a potom ga konopcem vezali za stolicu dok su njegovu ženu prekrili ćebetom i maltretirali je.

Kada su otišli u drugu prostoriju tražeći novac, iskoristio je njihovu nepažnju i odvezao se.

Upravo se čita:  Zmija ušla radnicima u ormarić u firmi: Uvukla se u garderobu, šokirali se kad su je vidjeli!

Otišao je u podrum i uzeo očevu lovačku pušku iz koje je ubio Zlatkova i ranio Ivanova. Razbojnik koji je preživio osuđen je na osam godina zatvora.

Javnost je bila ogorčena kada je muškarac optužen za ubistvo, a njegov tim odbrane je insistirao da se radi o jasnom slučaju samoodbrane. Optužba za ubistvo povučena je, a sud ga je proglasio krivim za nedozvoljeno držanje vatrenog oružja, izrekavši mu uslovnu kaznu.

Upravo se čita:  Doktorica prijetila šefu kliničkog centra u Zagrebu: "Crknite, Hercegovci"

“Ovo je velika pobjeda za vladavinu prava. Ovo se može koristiti kao školski primjer samoodbrane. Nadamo se da se tužioci neće žaliti i da će dozvoliti djedu Ljubi da proživi svoj život u miru,” izjavio je advokat Hristijan Georgievski tada.

Nemojte propustiti

Izdvajamo

Zmija ušla radnicima u ormarić u firmi: Uvukla se u garderobu, šokirali se kad su je vidjeli!

Brzo su pozvali Vladicu, koji je vješto uhvatio mladog stepskog smuka na ovom neobičnom mjestu. Srećom, ova vrsta zmije...

Možda vas zanima i ovo