Petak, 12 travnja, 2024

Košarac o navodima da se Dodik sprema na bijeg: Јesu li to podaci nekih paraobavještajnih institucija u FBiH?

Preporučeno

Košarac pita “kako je uopšte moguće da se bilo ko, a kamoli ministar odbrane, u javnosti poziva na kvaziobavještajne podatke”?

Kao zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara i član Izvršnog obavještajnog odbora naredne sedmice ću zatražiti sastanak sa rukovodstvom Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH, s obzirom na neistinite i špekulativne navode ministra odbrane u Savjetu ministara Zukana Heleza, napisao je zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac.

Helez kaže da ima obavještajne podatke o tome da predsjednik Republike Srpke Milorad Dodik planira bijeg?! Notorna laž… Da nije žalosno, ne bi bilo čak ni smiješno – poručio je Košarac.

Upravo se čita:  Bećirović poručuje da se “ne igra vatrom”: Glavni problem BiH nije Milorad Dodik

Košarac pita na kakve podatke se Helez poziva?

– Јesu li to podaci nekih paraobavještajnih institucija u FBiH ili nekih parastruktura u Oružanim snagama BiH? Istiniti podaci nisu, u svakom slučaju – naglasio je Košarac.

Košarac pita “kako je uopšte moguće da se bilo ko, a kamoli ministar odbrane, u javnosti poziva na kvaziobavještajne podatke”?

– Naravno, u BiH je to moguće ako vam je, kao što Helezu jeste, cilj diskreditacija institucija Republike Srpske i stavljanje mete na čelo njenom predsjedniku. Matrica je uvijek ista – Helez i razni “helezi” u javnost plasiraju nebulozne tvrdnje pod plaštom bezbjednosnih informacija. Cilj im je da na platformi dezinformacija i neistina napadaju institucije Republike Srpske i njenog predsjednika. Zašto zagađuju javni prostor lažima, pričama o kvaziobavještajnim podacima i teorijama zavjere? Gospodo, ne prolazi vam ta filozofija da ako se činjenice ne slažu sa vašim mišljenjem (čitaj kvaziobavještajnim podacima), tim gore po činjenice! Mi ćemo se uvijek boriti istinom! – rekao je Košarac.

Upravo se čita:  Vlada: 50 miliona KM za projekte općina i gradova iz Budžeta FBiH

Podsjetimo, ministar obrane Bosne i Hercegovine Zukan Helez je u razgovoru uživo na BHT1 kazao je da se Milorad Dodik priprema za bijeg iz Bosne i Hercegovine.

“Zatvor ili bijeg iz BiH. On se ne može izvući iz ove situacije. Sam sebi je napravio ovo”, poručio je Helez.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Dini Merlinu pozlilo, po njega došla hitna pomoć: Evo šta su rekli iz njegovog tima

Brojni regionalni portali su objavili da je bh. muzičkom čarobnjaku Dini Merlinu pozlilo, što je zabrinulo njegovu publiku. Naime, na...

Još vijesti za vas