Četvrtak, 8 lipnja, 2023

Na izlazu iz Sarajeva postavljena zastava Srbije!

Nemojte propustiti

Na istočnom izlazu iz Sarajeva, prema Jahorini iznad Bembaše, uz tablu s natpisom “Dobro došli u Republiku Srpsku” već nekoliko dana na jarbolu se vihori zastava Republike Srbije – piše Dnevni avaz.

Zastava Srbije u Srpskoj 03 IS
Pismo čitaoca

Srbijansku zastavu primijetio je naš čitalac kada je krenuo na Jahorinu. U to se uvjerila i naša ekipa koja je jučer bila na licu mjesta.

Upravo se čita:  Kod švercera pronađeni puške, pištolj, veća količina municije i duhana

– Pretpostavljam da je riječ o svjesnoj provokaciji vlasti iz RS – naveo je, između ostalog, u pismu naš čitalac.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Vinko Radovanović rekao nam je da postavljanje zastava i tabli s natpisima nije u njihovoj nadležnosti.

Razlika u grbu

– Prolazio sam tim putem i nisam obraćao pažnju o kojoj zastavi je riječ. Postavljanje zastava nije u nadležnosti Grada, tako da nemam komentara – kazao nam je Radovanović.

Upravo se čita:  SIPA provodi postupak protiv svog uposlenika koji je divljao centrom Sarajeva, mora dati izjavu MUP-u KS!

Podsjećamo da se zastava RS i Srbije razlikuju po tome što zastava bh. entiteta nema grb.

Zbog obilježavanja Dana ovog entiteta jučer je u RS bio neradni dan pa nismo iz Vlade RS dobili zvaničnu izjavu o ovom slučaju.

(Avaz)

Pročitajte još

Izdvajamo

Povratnik Asim Grozdanić sam obnovio kuću i živi od svog rada: Nisam nikad dobio nikakav poticaj

Njegovoj supruzi nedostaje nekoliko godina staža kako bi se penzionisala. Asim Grozdanić (65) među prvim je povratnicima u bihaćko naselje...

Možda vas zanima i ovo