Četvrtak, 8 lipnja, 2023

Nije htio da ima oda svoj PIN: Ubile penzionera nakon 48-satnog mučenja

Nemojte propustiti

Dvije lezbijske ljubavnice su proglašene krivim za ubistvo nakon što su mučile i ubile penzionera te se potom vratile na mjesto zločina kako bi mu ispraznile frižider.

lezbijke

Umirovljeni vozač autobusa, Barry Reeve (67), pronađen je mrtav u svojoj kući u Norwichu, Velika Britanija, u februaru prošle godine.

Smatra se da je umirao punih 48 sati nakon napada, a tokom tog vremena je tučen, gažen i rezan nožem. Ljubavnice su ga mučile kako bi im rekao PIN broj svoje kartice, nakon čega bi mu one mogle ukrasti novac, prenosi Avaz

Ovisnice o drogi, Kelly Barnes (32) i Jodie Barnes (31) porekle su svoju umiješanost u ovaj zločin. Međutim, porota, koju je činilo osam žena i četiri muškarca, ih je proglasila krivima.

Upravo se čita:  Putujete uskoro: Evo šta sve možete prenijeti preko granice a da ne budete kažnjeni

Kada je presuda donešena, Jodie, koja je svo vrijeme držala Bibliju, je uzviknula: “Nisam lagala, zaklela sam se na Bibliju!”

Kelly je, međutim, tvrdila da nije učestvovala u napadu i da joj je Jodie tek kasnije priznala šta se desilo. Također je tvrdila da je Jodie penzionera upoznala preko svoje sestre i da joj je još ranije rekla da od njega hoće da posudi novac.

Upravo se čita:  Američki bombarderi koji su preletili BiH imali bliski susret sa ruskim lovcem
lezbijke2
Sigurnosne kamere su zabilježile trenutak kada su ljubavnice pokušale da podignu novac sa bankomata koristeći penzionerovu karticu

One su nakon napada pretresle njegovu kuću u potrazi za dragocjenostima, ali nisu uspjele pronaći novac. Potom su pokupile svu hranu iz njegovog frižidera i iznijele ju vani u vrt.

Hranu su ostavile i otišle su do obližnjeg dućana, gdje su pokušali izvršiti kupovinu koristeći kreditnu karticu koja je pripadala Reeveu. Pokušale su podići i novac sa bankomata, što su zabilježile i sigurnosne kamere. Nakon što u tome nisu uspjele, vratile su se po hranu te se taksijem odvezle svojoj kući.

Upravo se čita:  Nova aukcija UIO BiH, a u ponudi sve i svašta: Prodaju se pametni satovi, felge, odjeća, motocikl Yamaha, parfemi

Smrt penzionera je otkrivena tek nakon dvije sedmice.

(Avaz)

Pročitajte još

Izdvajamo

Povratnik Asim Grozdanić sam obnovio kuću i živi od svog rada: Nisam nikad dobio nikakav poticaj

Njegovoj supruzi nedostaje nekoliko godina staža kako bi se penzionisala. Asim Grozdanić (65) među prvim je povratnicima u bihaćko naselje...

Možda vas zanima i ovo