Novi potresni detalji užasa koji je šokirao region: Očuh monstrum tukao nemoćnu djevojčicu dva dana zaredom?! Tijelo bilo plavo od glave do pete

SRBIJA – Očuhu se na teret stavlja da je izvršio krivično djelo nasilje u porodici sa smrtnim ishodom, dok se djevojčicina majka tereti za zanemarivanje i zapuštanje maloljetnog lica.

Muškarac M. N. (25), rodom iz Vlasotinca, uhapšen je zbog sumnje da je zvjerski nasmrt pretukao svoju dvogodišnju pastorku u iznajmljenom stanu u Zaječaru dok je njena majka J .T. (23) sve to nijemo posmatrala i nije joj pružila pomoć!

Djevojčica je preminula u utorak oko 18 sati, a sumnja se da je tučena i dan ranije.

Monstrum ju je dva dana zaredom batinao. Toliko ju je tukao da je ona sva plava od glave do pete – kaže izvor.

Očuhu se na teret stavlja da je izvršio krivično djelo nasilje u porodici sa smrtnim ishodom, dok se djevojčicina majka tereti za zanemarivanje i zapuštanje maloljetnog lica.

I RANIJE JE TUKAO

M. N. se sumnjiči da je u iznajmljenom stanu u Zaječaru, više puta po glavi i tijelu udario dvogodišnju kćerku svoje vanbračne supruge i teško je povrijedio, a dijete je prevezeno u Zdravstveni centar u Zaječaru gdje je preminulo. Majka dvogodišnje djevojčice je, kako se sumnja, znala da je njen vanbračni suprug, u prethodnom periodu, tukao djevojčicu, ali to nije prijavila policiji – stoji u saopštenju MUP.

Kako navodi izvor Kurira, M. N. je brutalno pretukao kćerku svoje emotivne partnerice samo zato što mu je zasmetao njen plač, a ovo nije bio prvi put da bije i zlostavlja nemoćnu djevojčicu.

Istraga će utvrditi da li je dijete prilikom povređivanja udarano dijelovima namještaja, stolicom ili nekim drugim predmetom. Također, dalja istraga će utvrditi da li je osumnjičeni dijete udarao o zid – kaže izvor za Kurir i dodaje:

DNK tragovi koji su nađeni u stanu ukazuju na to da se iza četri zida dogodio stravičan zločin. Istražitelji su pronašli iščupanu kosicu djevojčice, što ukazuje na to je nasilnik bio veoma nemilosrdan prema djetetu. Nađeni su i dokazi koji ukazuju na to da je dijete bježalo od očuha, kao i tragova krvi.

Izvor kaže da je uviđaj u stanu strave trajao više od tri sana, a da su istražitelji pored iščupane kosice pronašli i pocijepanu graderobu ubijene djevojčice, što ukazuje na to da je ona možda pokušala da se iščupa iz ruku pomahnitalog očuha.

Nažalost, malenoj djevojčici nakon brutalnih batina nije bilo spasa.

Navodno, djevojčicu je u utorak u modricama vidjela tetka, sestra uhapšene majke J. T. Navodno, ona je natjerala sestru da odvede dijete kod lejkara. Dijete je sat vremena od prijema u Zdravstveni centar preminulo, a obdukcija je pokazala da ima više teških povreda po glavi, od kojih je jedna bila smrtonosna, kao i rascep jetre i brojne podlive po cijelom tijelu – kaže izvor.

“ZAŠTO, ČOVJEČE?”

Osumnjičeni M. N. je nakon hapšenja pokušao da se izvadi da je dijete palo, ali pritisnut brojnim dokazima on je priznao da je tukao pastorku.

Prilikom hapšenja majka djevojčice je sve vrijeme plakala, dok je očuh šutio. Više puta ga je policija pitala: “Zašto to učini, čovječe?!”. On je tek nakon poduže šutnje tiho rekao: “Plakala je. Nerviralo me uvijek kad plače. Nisam je mnogo tukao” – kaže za Kurir izvor blizak istrazi.

Komšije ovog para kažu da nisu čuli da se kod osumnjičenih nešto dešava kobne večeri.

Kod nas je policija došla i pitala šta smo čuli. Nažalost, mi stvarno, valjda zbog pojačanog televizora, nismo čuli ništa. Onda su otišli u njihov stan i tamo se zadržali oko tri sata. Bilo je, čini mi se, više od desetak policajaca i inspektora – kaže komšija.

ISPOVIJEST DEDE UBIJENOG DJETETA

Starijeg unuka je udarao o krevet!

Deda po ocu pokojne djevojčice rekao je za Kurir da je kobnog dana trebalo da vidi unuku, ali da mu bivša snaha, tačnije uhapšena J. T., to nije dozvolila.

Niko od nas nije primjetio da je dijete zlostavljano, samo komšija. Snha je izjavila da je beba pala i da je tako umrla – kaže neutješni čovjek brišući suze.
On kaže i da J. T. ima još dvoje dece s njegovim sinom, i da su ta djeca kod njih.

Ona ih nije zlostavljala, znala je da bude nemarna, da ih zaključa same u stanu i ode da skita negdje, ali ih nije tukla – kaže deda:
Kada je snaha otišla od mog sina, dvoje djece je pripalo nama, dok je treće dijete, djevojčica, pripala njoj, i tako je odlučio Centar za socijalni rad.
Sagovornik je rekao da je primketio da je uhapšeni M. N. zlostavljao njegovu drugu unučad.

Udario je starijeg unuka o krvet i o zemlju. Zvali su me da idem da ga pokupim i od tada dvoje djece živi sa sinom i sa mnom. Trebao sam da vidim unuku tog dana, ali mi snajka nije dozvolila. Prije mjesec dana sam je posljednji put vidio, a sada ću je vidjeti u sanduku. Malena je bila prevremeno rođena beba, koja se rodila u osmom mjesecu i četri puta je išla za Beograd kako bi je spasili, ali sad nam je dom zavijen u crno.

POZNAT POLICIJI: ZLOSTAVLJAO I PSA

Uhapšeni M. N. prema navodima komšija, odranije je poznat policiji.

Jednom ga je komšija, inače, penzionisani policajac prijavio zbog zlostavljanja psa. Kanapom je zavezao psu noge da ne može da hoda. Zatim je tog psa tukao i bacio u dvorište napuštene menze, gdje ne prolaze ljudi. Pas je cvilio, a on ga je šutirao. Komšija je to vidio, oslobodio kuče i prijavio ga – kažu komšije i dodaju da je i J. T. problematična:
Ona je nikakva majka, ostavila je dvoje djece i počela da živi sa M. N. koji je tukao svoje rođeno dijete iz prvog braka. Takvom čovjeku je povjerila dijete, i šutila na sve batine, a ona skitala i nije marila za potomke.