Četvrtak, 8 lipnja, 2023

POSTAO HEROJ: Odbio poslužiti gosta koji nije htio sjediti pored djeteta s Downovim sindromom

Nemojte propustiti

Konobar u jednom restoranu u Houstonu nedavno je zbog jednog svog postupka postao herojem koji je u vrlo kratko vrijeme stekao mnogo fanova.

konobar-19012013-625Michael Garcia u restoranu “Laurenzo” u Teksasu radi više od dvije godine i doista uživa u svom poslu te interakciji s gostima. No, ponekad gosti znaju biti neugodni, što se Garcia imao prilike uvjeriti prije nekoliko dana, prenosi Daily Mail

Jedna porodica ušla je u restoran i sjela u separe pored Kim Castillo i njenog petogodišnjeg sina Mila, koji ima Downov sindrom. Muškarac za stolom zatim je, shvativši gdje sjedi,  izjavio: “Djeca sa specijalnim potrebama trebala bi biti ‘specijalna’ na nekom drugom mjestu”. Nakon toga je dodao kako bi se trebali žaliti što su ih smjestili baš pored njihovog stola. Garciju je šokirala okrutnost čovjekovih riječi i odlučio je da će poduzeti nešto.

Upravo se čita:  Stigao rat i u Moskvu: Na meti dronova elitno naselje političara i oligarha

“To je bilo vrlo uznemirujuće. Taj čovjek za stolom je sjedio s vlastitom djecom, doista nisam mogao vjerovati da bi rekao tako nešto. Nisam znao kako reagirati, ali emocije su prevagnule. Otišao sam do njegovog stola i pitao ga kako je to mogao reći i kako je mogao tako uvrijediti tog petogodišnjeg anđela? Zatim sam mu poručio da ga ne mogu poslužiti i da bi bilo najbolje da napusti restoran”, rekao je Garcia.

Upravo se čita:  Trenutna situacija u Njemačkoj: "Za pristojan život nisu nam dovoljna ni dva posla"

Obitelj za stolom otišla je neposredno nakon toga, ali Garcijinu reakciju primijetila je dječakova majka Kim. Zahvalila je konobaru, svjesna kako ga je taj postupak mogao koštati otkaza.

“Rasplakala sam se, jednostavno si nisam mogla pomoći. Taj nas čovjek ni ne poznaje, a zauzeo se za nas, za mog dječaka. To je nešto što doista ne doživljavamo često i oboje smo mu neizmjerno zahvalni”, rekla je Kim.

Upravo se čita:  Realnost u Njemačkoj: Kad su i dva posla premalo za pristojan život

Castillo nakon svega ipak nije dobio otkaz, jer su vlasnici podržali njegov postupak. Cijelu priču netko od njegovih kolega na kraju je objavio na Facebook profilu restorana, što je rezultiralo brojnim pohvalama i komentarima čitatelja i pretvorilo Castilla u pravog heroja.

(Bh-index)

Pročitajte još

Izdvajamo

Povratnik Asim Grozdanić sam obnovio kuću i živi od svog rada: Nisam nikad dobio nikakav poticaj

Njegovoj supruzi nedostaje nekoliko godina staža kako bi se penzionisala. Asim Grozdanić (65) među prvim je povratnicima u bihaćko naselje...

Možda vas zanima i ovo