Četvrtak, 8 lipnja, 2023

Samohrani otac mora u zatvor, jer je ilegalno sjekao šumu kako bi obezbijedio ogrjev za porodicu

Nemojte propustiti

Samohrani otac Zahid Hlepić, iz mjesta Stijena, kod Cazina, trebalo bi 8. februara da ode na odsluženje zatvorske kazne u trajanju od tri mjeseca zbog nelegalne sječe šume

Zahid-hlepicZahid Hlepić kaže kako o njegovih četvoro maloljetne djece tada neće imati ko da brine.

“Supruga me napustila prije godinu i otišla s ljubavnikom. Od tada ne znam ništa o njoj, niti se javlja niti se interesuje za djecu o kojoj sam brinem”, ističe Hlepić.

Upravo se čita:  Policija prodaje svoje automobile: Početna cijena od 1.400 KM

Kaže kako je prije nekoliko mjeseci otišao u šumu kako bi nasjekao drva za ogrijev. Tada su ga uhvatili pripadnici Lugarske službe te potom predali policiji. S obzirom na to da nije imao novca kako bi platio štetu, sud mu je presudio tri mjeseca kazne, pišu Nezavisne novine.

“Eto, kakva je naša država. Mene zbog naramka drva tjeraju u zatvor, a neki političari i kriminalci grabe kapom i šakom i nikom ništa”, jada se on.

Upravo se čita:  Čeka pritvor: Izet Grahović, koji je osvetio brata Hasana, ne progovara

Hlapić ističe kako nema stalno zaposlenje te da djecu izdržava obavljajući povremene fizičke i sezonske poslove.

“Ko će brinuti o mojoj djeci kad odem u zatvor, ko će im obezbijediti hranu? O tome sam govorio i na sudu, ali niko za to i ne haje”, kaže Hlapić dodajući kako ne vidi rješenje za nastali problem.

Kaže kako je ratni vojni invalid i da je sve donedavno dobijao socijalnu pomoć u iznosu od 80 maraka, ali da su mu i ti prihodi obustavljeni zbog postupka revizije.

Upravo se čita:  IT stručnjak 'američki san' ostvaruje u BiH: Na Bjelašnici uzgoj posebnih goveda

(Nezavisne)

Pročitajte još

Izdvajamo

Povratnik Asim Grozdanić sam obnovio kuću i živi od svog rada: Nisam nikad dobio nikakav poticaj

Njegovoj supruzi nedostaje nekoliko godina staža kako bi se penzionisala. Asim Grozdanić (65) među prvim je povratnicima u bihaćko naselje...

Možda vas zanima i ovo