Utorak, 25 lipnja, 2024

Skoro osam godina od nesreće: Zašto nema informacija o zdravstvenom stanju Mihaela Šumahera

Preporučeno

Vjerovatno nikad nećemo doznati kakvo je zdravstveno stanje Šumahera i da se s tim treba pomiriti, pišu njemački mediji

Gotovo osam godina je prošlo otkako je Mihael Šumaher (Michael Schumacher) nastradao na skijanju i zadobio teške povrede mozga, a o njegovu zdravstvenom stanju danas se jako malo zna.

Posljednja detaljna obavijest o stanju sedmerostrukog svjetskog prvaka u Formuli 1 dolazi iz septembra 2014. godine kada je Šumaher prebačen u svoju kuću na Ženevskom jezeru.

Njemački “Focus” navodi da vjerovatno nikad nećemo doznati kakvo je zdravstveno stanje Šumahera i da se s tim treba pomiriti. Dva su razloga zašto se skriva istina o njemu. Prvi je taj što zbog složenosti povrede mozga kao u Šumaherovim slučaju ni najbolji ljekari ne mogu dati prognozu. Promjene su sasvim normalne i jedan dan može biti sasvim različiti od drugog. Zbog toga predviđanja nisu pouzdana, prenosi “Večernji list”.

S druge strane, Sabine Kem (Kehm), kao predstavnica porodice Šumaher, želi informirati javnost samo kad postoji nova i konkretna nada u poboljšanje. Kad bi Kem danas objavila saopćenje o Šimaherovom stanju stanju, vjerovatno bi istu stvar morala učiniti i sutra, pa i narednih dana. Princip postaje jasan, navodi “Focus”.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Je li moguća prosječna plata od 2.000 maraka?

Ekonomisti poput Zorana Pavlovića ističu da je potrebno resetovati ekonomski sistem kako bi se osiguralo da radna snaga dobije...

Još vijesti za vas