Ponedjeljak, 29 svibnja, 2023

Smrt akademika Sulejmana Redžića sve više izaziva sumnje

Nemojte propustiti

Još se čekaju toksikološki i patohistološki nalazi tkiva koje je tokom obdukcije uzeto iz tijela akademika Sulejmana Redžića. Kako nam je potvrdio tužilac Okružnog tužilaštva Istočnog Sarajeva Mirza Hukeljić, nalazi se očekuju najkasnije za 12 dana, kada bi se, konačno, mogle doznati okolnosti smrti profesora Redžića.

(Foto: Arhiv)
(Foto: Arhiv)

Misteriozna smrt Redžića, koji je pronađen mrtav u potoku koji se ulijeva u kanjon Miljacke, desetak kilometara od Sarajeva, svaki dan poprima nove dimenzije i produbljuje sumnju. Naime, indikativno je da nije utvrđeno vrijeme smrti, jer je tijelo, navodno, bilo dugo u vodi. Također, nema ni istrage, jer detaljnim pregledom mjesta gdje je pronađen profesor Redžić i obdukcijom tijela nisu pronađeni tragovi nasilja treće osobe, piše Dnevni avaz.

– Kontaktirao sam laboratorij u kojem se vrše analize uzoraka i uskoro će rezultati biti poznati javnosti – kazao je Hukeljić.

Upravo se čita:  Reis Kavazović: Jesu li Bošnjaci najveći i jedini kriminalci ili se drugima gleda kroz prste

Iz ovoga proizlazi da ćemo tek u narednom mjesecu saznati hoće li smrt profesora biti još jedna u nizu nerasvijetljenih smrti uglednih ličnosti, funkcionera i intelektualaca koje su se u Sarajevu događale tokom i nakon agresije.

(Izvor: Avaz)

Pročitajte još

Izdvajamo

Mirni skup u Sarajevu: Veliki broj građana odaje počast mladoj Bišćanki Azri Spahić

Građani su položili cvijeće i odali počast stradaloj djevojci Azri Spahić, te uputili podršku njenoj porodici. Veliki broj građana okupio...

Možda vas zanima i ovo