Srijeda, 24 travnja, 2024

Smrt akademika Sulejmana Redžića sve više izaziva sumnje

Preporučeno

Još se čekaju toksikološki i patohistološki nalazi tkiva koje je tokom obdukcije uzeto iz tijela akademika Sulejmana Redžića. Kako nam je potvrdio tužilac Okružnog tužilaštva Istočnog Sarajeva Mirza Hukeljić, nalazi se očekuju najkasnije za 12 dana, kada bi se, konačno, mogle doznati okolnosti smrti profesora Redžića.

(Foto: Arhiv)
(Foto: Arhiv)

Misteriozna smrt Redžića, koji je pronađen mrtav u potoku koji se ulijeva u kanjon Miljacke, desetak kilometara od Sarajeva, svaki dan poprima nove dimenzije i produbljuje sumnju. Naime, indikativno je da nije utvrđeno vrijeme smrti, jer je tijelo, navodno, bilo dugo u vodi. Također, nema ni istrage, jer detaljnim pregledom mjesta gdje je pronađen profesor Redžić i obdukcijom tijela nisu pronađeni tragovi nasilja treće osobe, piše Dnevni avaz.

– Kontaktirao sam laboratorij u kojem se vrše analize uzoraka i uskoro će rezultati biti poznati javnosti – kazao je Hukeljić.

Upravo se čita:  Nesreća u BiH: Mladić (20) pao s konja, ljekari se bore za njegov život

Iz ovoga proizlazi da ćemo tek u narednom mjesecu saznati hoće li smrt profesora biti još jedna u nizu nerasvijetljenih smrti uglednih ličnosti, funkcionera i intelektualaca koje su se u Sarajevu događale tokom i nakon agresije.

(Izvor: Avaz)

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Sretan kraj potrage: Pronađena Tijana koja je nestala u martu

Tijana Simić koja je 13. marta nestala na Karaburmi pronađena je, što je potvrdila njena sestra na društvenim mrežama....

Još vijesti za vas