Srijeda, 24 travnja, 2024

Specijalci entiteta RS i Srbije vježbali na jezeru kod Mrkonjić Grada

Autor:NN

Preporučeno

Vježba se sastojala u iskrcavanju ronilaca iz helikoptera u letu na vodenu površinu jezera, vatrenom podrškom snajpersko-osmatračkog para iz helikoptera i napadom interventnog tima sa motornim čamcima na plovni objekat", navode iz MUP-a Republike Srpske.

U rejonu jezera Bočac, pripadnici SAJ-a MUP-a entiteta RS, Tim ronilaca, u saradnji sa Helikopterskom jedinicom SAJ-a MUP-a ovog entiteta i sa pripadnicima Tima ronilaca SAJ-a i Ronilačke jedinice Žandarmerije MUP-a susjedne Srbije realizovali su taktičko- pokaznu vježbu Rješavanje krizne situacije na plovnom objektu.

Obuka ronjenja u zimskim uslovima na brzim rijekama je realizovana na području opštine Mrkonjić Grad u skladu sa dogovorenom međunarodnom saradnjom MUP-a Republike Srpske i MUP-a Republike Srbije, a u cilju podizanja nivoa operativnosti timova ronilaca.

Upravo se čita:  Sin pronašao novčanik sa 1.500 KM i dao majci, osumnjičeni za utaju i prikrivanje

“Na osnovu programa obuke pripadnici SAJ-a MUP-a Republike Srpske, Tim ronilaca, u saradnji sa Helikopterskom jedinicom SAJ-a MUP-a Republike Srpske i sa pripadnicima Tima ronilaca SAJ-a i Ronilačke jedinice Žandarmerije MUP-a Republike Srbije u rejonu jezera Bočac,opština Mrkonjić Grad realizovali su taktičko- pokaznu vježbu Rješavanje krizne situacije na plovnom objektu. Vježba se sastojala u iskrcavanju ronilaca iz helikoptera u letu na vodenu površinu jezera, vatrenom podrškom snajpersko-osmatračkog para iz helikoptera i napadom interventnog tima sa motornim čamcima na plovni objekat”, navode iz MUP-a RS.

Upravo se čita:  "Falio mi je vitamin D pa sam rezervisala karte za Dubai": Influenserica Adna Helić nedavno objavljivala slike iz luksuznog hotela. Cijena noćenja - sitnica
Foto: MUP RS

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Vučić iz New Yorka: “Nemamo gotovo nikakve šanse, a pritisak se ovdje pojačava”

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se iz New Yorka gdje je jučer govorio u Vijeću sigurnosti Ujedinjenih nacija. Nakon...

Još vijesti za vas