Srijeda, 24 travnja, 2024

Srbijanski biznismen Ratko Veličković (68) raznio lice 16-godišnjoj ljubavnici, pa presudio i sebi

Preporučeno

Prije sedam dana srbijanski biznismen ubio je svoju pola vijeka mlađu ljubavnicu u jednom ukrajinskom hotelu te nakon toga počinio samoubistvo

Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Ovog mjeseca 68-godišnji srbijanski biznismen ubio je svoju ljubavnicu, 16-godišnju Poljakinju te potom presudio sebi. Njihova gola tijela pronađena su u sobi jednog ukrajinskog hotela, u koji su se prijavili tri dana ranije, a u ruci muškarca pronađen je pištolj, piše Kurir.

Djevojka je identifikovana kao Olivija Jankovski iz Poljske, a muškarac kao Ratko Veličković koji u Ukrajini ima poslovno carstvo. Prema izjavi spremačice koja ih je pronašla, djevojci je lice bilo razneseno, a muškarac je imao ranu od metka na sljepoočnici. Policija je ubrzo zaključila kako se radi o ubistvu i samoubistvu, a kao motiv je navedena Ratkova ljubomora.

Otac ubijene djevojke rekao je kako je njegova kći bila uzorna učenica sve dok nije upoznala Ratka. ‘Tada se ispisala iz škole i odjednom kući donosila pune vrećice nove odjeće, uvijek je imala novca, ponašala se prema nama kao da nas više ne treba’, ispričao je kroz suze njen otac Pjotr. Kada su je roditelji upitali s kim se viđa, odgovor je uvijek bio isti – s vršnjakom iz Varšave. No, istina je bila daleko od toga.

Olivija je 13. januara nestala iz roditeljskog doma, no javila se sestri te joj rekla kako se vraća 18. januara. ‘Dva dana nakon toga nazvali su me i rekli da su u hotelskoj sobi pronašli golo mrtvo tijelo moje kćeri te da je na njoj ležao starac koji joj je, izgleda, bio ljubavnik’, ispričao je potresnu priču Olivijin otac.

Cijela se priča počela rasplitati kada je Olivijina sestra sama upoznala nesretnu djevojku s Veličkovićem u vrijeme dok je radila kao konobarica u njegovu baru. On je imao puno novca što je Oliviju bacilo na koljena, budući da potiče iz siromašne porodice. Vodio ju je na putovanja, kupio joj auto, obećao stan… Sestra je dodala i kako posljednjih mjeseci Olivija više nije mogla podnositi Veličkovićevu ljubomoru te se počela družiti s jednim vršnjakom, no povjerila se kako se bivšeg ljubavnika boji te kako zna da on sa sobom uvijek nosi pištolj.

‘Rekao joj je da je preživio dva infakrta te da odlazi u Srbiju na liječenja i zamolio je da posljednji put ode s njim u Ukrajinu ne bi li se oprostili’, ispričala je Olivijina sestra Kristina.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Sretan kraj potrage: Pronađena Tijana koja je nestala u martu

Tijana Simić koja je 13. marta nestala na Karaburmi pronađena je, što je potvrdila njena sestra na društvenim mrežama....

Još vijesti za vas