Srijeda, 24 travnja, 2024

Staricu (74) vezali, gušili i tukli zbog 90 maraka

Preporučeno

 Stoja Ninić (74), mještanka Tramošnje kod Oštre Luke, preksinoć je smještena na Odjelu hirurgije Opšte bolnice u Prijedoru zbog povreda u predjelu glave i tijela koje su joj tokom razbojničkog napada nanijela dvojica maskiranih muškaraca naoružanih nožem, piše Dnevni avaz.

Stoja 2Drama u porodičnoj kući u selu Tramošnja, u kojoj Stoja živi sama, počela u petak oko 15 sati, u trenutku kada je nesretna starica primijetila dvojicu nepoznatih muškaraca kako se vrzmaju oko štale. Prema njenoj priči, puzili su. Sve što je vidjela bilo joj je čudno, pa je, računajući na to da je dan, hrabro izašla napolje da vidi šta se dešava.

Upravo se čita:  Stravičan slučaj u Zenici: Policiji prijavljeno silovanje 16-godišnjakinje u parku pored škole

Jedan od razbojnika odmah joj je naredio da mu da pare. Stoja priča da su tražili da im da i nekakvu pušku i pištolj, a kad im je rekla da nema ništa od toga što traže, uvukli su je u kuću i tu su joj vezali ruke. Nedugo nakon toga pronašli su novčanik u kojem je bilo 90 maraka Stojine penzije, ali im to, očito, nije bilo dosta pa su nastavili da je zlostavljaju još sat i po, prenosi list.

Upravo se čita:  Potukle se sestre u Cazinu, jedna završila u bolnici, druga u pritvoru

– Imali su i nekakve dugačke noževe. Kad su vidjeli da sam nekako uspjela da se odvežem, počeli su da me guše jastukom. Nije im to bilo dovoljno pa su uzeli peškir i prebacili mi ga preko usta i lica. Jedan je vukao na jednu, a drugi na drugu stranu. Udarali su me i šakama po glavi i grudima. Ne znam koliko je to potrajalo, ali sam se u jednom trenutku onesvijestila. Kad sam došla sebi, vidjela sam da su još tu. I dalje su pretresali. Tražili su nešto po ormaru, kupili redom. Odnijeli su mi i ličnu kartu, knjižicu na koju dižem penziju, pokupili suvo meso iz sušnice, pa čak i rakiju i pivo koje su našli u kući – kaže starica koja je po odlasku dvojice razbojnika, negdje oko 16.30 sati, telefonom pozvala sina koji živi u 20 kilometara udaljenoj Stratinjskoj.

Upravo se čita:  Nesreća kod Srebrenika: Uništeno vozilo EUFOR-a

Ubrzo je došla i policija kojoj je Stoja dala opis razbojnika. Bila su to dvojica mlađih muškaraca, od kojih je jedan na glavi imao fantomku, a drugi samo veliku kapuljaču.

(Avaz)

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Sretan kraj potrage: Pronađena Tijana koja je nestala u martu

Tijana Simić koja je 13. marta nestala na Karaburmi pronađena je, što je potvrdila njena sestra na društvenim mrežama....

Još vijesti za vas