Četvrtak, 30 studenoga, 2023

Stigla nam je prava jesen: Evo kakvo nas vrijeme očekuje narednih dana

U Sarajevu će danas biti djelomično vedro. Najniža jutarnja temperatura zraka iznosit će oko 4°C, a najviša dnevna oko 13°C.

Preporučeno

U Bosni će danas biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme, dok će u Hercegovini biti zabilježena većinom umjerena naoblaka. Novo naoblačenje sa jugozapada stiže u večernjim satima. Vjetar će biti uglavnom slab, istočnog i sjeveroistočnog smjera. Prijepodne u Hercegovini i jugozapadu Bosne očekuje se umjereno jaka bura.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 6°C, na jugu zemlje do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 21°C.

Upravo se čita:  Evakuisani bh. državljani će biti smješteni u kampu Salakovac

U Sarajevu će danas biti djelomično vedro. Najniža jutarnja temperatura zraka iznosit će oko 4°C, a najviša dnevna oko 13°C.

Kada je riječ o narednim danima, u utorak se u Bosni i Hercegovini očekuje djelomično vedro vrijeme. Sredinom dana malo kiše može pasti na jugu i istoku Hercegovine. Vjetar će biti slab, istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom će iznositi između 2 i 6°C, na jugu zemlje do 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 16°C, na jugu zemlje do 20°C.

Upravo se čita:  Hoće li manji kafići uvesti zabranu pušenja?

U srijedu će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Dio prijepodneva po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. U večernjim satima i tokom noći na četvrtak lokalno u Bosni može pasti malo kiše. Vjetar slab, većinom južnog i jugozapadnog smjera. U sjevernim područjima vjetar će biti istočnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6°C, na jugu zemlje do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 14 i 18°C, na jugu zemlje do 20°C.

Upravo se čita:  Konaković, Nikšić i Forto u Banjoj Luci, pod prozorom im pjevaju "Ovo je Srbija"

Četvrtak će biti pretežno oblačan. U drugoj polovini dana lokalni pljuskovi se povremeno očekuju na području Hercegovine i jugozapadu Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine, južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka iznosit će većinom između 5 i 10°C, na jugu zemlje do 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 24°C.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

U RS-u za “crni petak” potrošeno 27 miliona KM, u FBiH čak 346 miliona KM!

Iako je i ove godine “crni petak” privukao veliki broj građana RS-a u tržne centre, a njihove novčanike za...

Možda vas zanima i ovo