Četvrtak, 23 svibnja, 2024

Tragedija kod Varaždina: U naletu voza poginula tročlana porodica

Preporučeno

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila malo iza 16.30 sati u prigradskom naselju Kučan Marof na pružnom prijelazu bez branika smrtno su stradale tri osobe. Prema službenom izvještaju policije iz Varaždina do nesreće je došlo kada je je putnički vlak na pružnom prijelazu udario u osobno vozilo, javlja hrvatski Index.

Foto:Željko Hajdinjak (Cropix)
Foto:Željko Hajdinjak (Cropix)

“Uzroci nesreće se istražuju i bit će poznati nakon obavljenog očevida”, stoji u izvještaju policije.

Prema svemu sudeći putnički vlak na cestovno-željezničkom prijelazu naletio je na osobni automobil i nastavio ga gurati još 500 metara prije nego li se uspio zaustaviti. Automobil je u prometnoj nesreći potpuno uništen, a tri osobe koje su se nalazile u njemu nisu preživjele.

“Danas oko 16 i 15 sati u Marofskoj ulici u Kučan Marofu, na pružnom prijelazu označenom prometnim znakovima došlo je do naleta vlaka na osobno vozilo. U vozilu su se nalazile dvije odrasle osobe i jedno dijete mlađe dobi. Svi su nažalost preminuli na mjestu događaja”, izvjestila je glasnogovornica Marina Kolarić iz varaždinske policije.

Upravo se čita:  Poraz Dodikove politike: Stranke vlasti iz RS-a će izaći na izbore po Schmidtovim pravilima

Navodno je riječ o obitelji iz obližnjeg mjesta, no policija ne želi potvditi identitet poginulih osoba.

“Od 2005. godine do danas na tom prijelazu zabilježene su dvije nesreće, i to 2006. kad je vozač bio teže ozlijeđen, i 2008. kad je vozač bio lakše ozlijeđen. I ovim putem apeliramo na sve sudionike u prometu da poštuju prometne znakove i prije svakog željezničko-cestovnog prijelaza, bez obzira na razinu njegova osiguranja, uspore i uvjere se je li pruga prazna i prolaz slobodan kako se ovakve nesreće ne bi događale”, stoji u izvještaju HŽ-a.

Upravo se čita:  Tehničari i medicinske sestre iz FBiH mogli bi na obvezne specijalizacije

Zbog tragične prometne nesreće u kojoj su u naletu putničkog vlaka poginule dvije starije osobe i jedno dijete željeznički promet na toj relaciji je u prekidu, izvijestili su iz HŽ-a.

“Udar je bio strašan. Vozač valjda uopće nije ni primjetio da je došao do pruge. Vlak je pogodio auto točno po sredini i nastavio ga gurati po pruzi još nekoliko stotina metara prije nego li se uspio zaustaviti. Stravično. Auto je potpuno uništen, do neprepoznatljivosti”, rekao je jedan od mještana Kučan Marofa za e-varaždin.

Mještani ljutiti na Hrvatske željeznice

Isti izvor navodi kako je cestovno-željeznički prijelaz na kojem se dogodila nesreća je inače jedna od crnih prometnih točaka na varaždinskom području i tamo su se već znale događati teške prometne nesreće. Mještani Kučan Marofa zato su ogorčeni na Hrvatske željeznice i gradsku upravu koji već godinama obećavaju da će urediti spomenuti prijelaz.

Upravo se čita:  Kako je Srebrenica ponovo vraćena na globalnu scenu?

Cesta na kojoj se dogodila nesreće je dosta prometna i tu svakodnevno prolazi puno automobila, a i u prošlosti su se tu događale teške prometne nesreće. Gradski čelnici već godinama obećavaju da će postaviti rampu ali ništa od toga. Kao da će bankrotirati ako postave tu jednu rampu. I onda se dogodi ovako nešto. Dosta je toga bilo, postavite tu rampu – apelirao je jedan mještanin za evaraždin.
(Index)

Preporučeni sadržaj

Izdvajamo

Izdvajamo

Rezolucija o Srebrenici usvojena u Generalnoj skupštini UN-a

Na današnjoj sjednici Generalne skupštine UN-a usvojena je rezolucija o genocidu u Srebrenici. 84 države su glasale za, 19 protiv a 68...

Još vijesti za vas