Srijeda, 24 travnja, 2024

U Sarajevu izvršeno razbojništvo nad radnicom “Konzuma”

Preporučeno

Dvije nepoznate osobe su u četvrtak oko 19.30 sati, u ulici Muhameda Hadžijahića, općina Centar Sarajevo, izvršile razbojništvo nad radnicom u prodavnici “Konzum”.

konzum-001
Foto: Ilustracija

N.N. osobe su uz prijetnju pištoljem otuđile određenu sumu novca.

UHAPŠEN ZBOG TEŠKE KRAĐE
Policijski službenici III PU u četvrtak  u 02.20 sati lišili su slobode O.S., rođenog 1991. u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo teška krađa.

O ovome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a protiv O.S. će biti preduzete zakonom predviđene mjere.

UHAPŠENI ZBOG PROVALE U VOZILA
Policijski službenici IV PU u četvrtak  u 05.10 sati lišili su slobode G.I., rođenog 1985. u Sarajevu i O.M., rođenog 1991. u Rogatici, oba nastanjena u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo teška krađa.

U toku kriminalističke obrade utvrđeno je da su oni izvršili četiri krivična djela teške krađe provaljivanjem u putnička  vozila.

POKUŠAJ TEŠKE KRAĐE
Policijski službenici III PU u četvrtak  u 17.30 sati lišili su slobode V.B., rođenog 1981. u Sarajevu, nastanjenog u Istočnom Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo teška krađa u pokušaju.

Upravo se čita:  Nesreća kod Srebrenika: Uništeno vozilo EUFOR-a

On je tog dana oko 17.25 sati u ulici Brčanska, općina Novi Grad Sarajevo, zatečen na izvršenju krivičnog djela teške krađe u  vozilo “golf 2”.

O ovome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a V.B. je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

UHAPŠEN ZBOG POSJEDOVANJA  MUNICIJE I DROGE
Na osnovu naredbe Općinskog suda u Sarajevu, jučer je izvršen pretres kuće u ulici Sokolovićkog bataljona, općina Ilidža, koju koristi K.A., rođen 1992. u Zenici, nastanjen u Sarajevu.

Izvršenim pretresom pronađen je  paketić sa zeljastom materijom koja asocira na marihuanu, jedan pištoljski metak i jedan laptop.

Istog dana u 16.00 sati, K.A. je lišen slobode, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija i nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet droga.

Upravo se čita:  Stravičan slučaj u Zenici: Policiji prijavljeno silovanje 16-godišnjakinje u parku pored škole

O ovome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a K.A. je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

UHAPŠENI KOD SEBE IMAO HEROIN
U ulici Trg ZAVNOBiH-a, općina Novi Grad Sarajevo, policijski službenici III PU su jučer u 12.05 sati lišili slobode N.J., rođenog 1988. u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja  droga.

Prilikom pretresa kod njega je pronađen i oduzet  paketić s materijom koja asocira na heroin.

PRILIKOM PRETRESA PRONAŠLI  MARIHUANU
U ulici Čekaluša, općina Centar Sarajevo, policijski službenici I PU u četvrtak  u 15.50 sati lišili su slobode maloljetnog A.A., rođenog 1996. u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja  droga.

Prilikom pretresa kod njega je pronađen i oduzet jedan paketić sa zeljastom materijom koja asocira na marihuanu.

POVRIJEĐENA PJEŠAKINJA
Na kolovozu raskrsnice ulica Safeta Hadžića – Hermana Gmajnera, općina Novi Grad Sarajevo, u četvrtak oko 18.30 sati putničko vozilo “chevrolet aveo”, registarskih oznaka A89-K-266, kojim je upravljao K.I. iz Sarajeva, udarilo je i oborilo na kolovoz pješakinju V.I., rođenu 1937., nastanjenu u Sarajevu.

Upravo se čita:  Objavljeni detalji ubistva Banjalučanina na Manjači: Drvenom letvom Rodoljubu zadao više udaraca po glavi od kojih je preminuo

U ovoj saobraćajnoj nezgodi tešo je povrijeđena V.I., a ljekarska pomoć joj je ukazana u KCU u Sarajevu, gdje je zadržana na liječenju.

KS: 26 SAOBRAĆAJNIH NEZGODA
U protekla 24 sata na području Kantona Sarajevo dogodilo se  26 saobraćajnih nezgoda, od toga 24 s materijalnom štetom i dvije s nastradalim osobama, kojom prilikom je jedna osoba teže, a jedna lakše povrijeđena.

Zbog upravljanja  vozilom pod djejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno 14 vozača, tri osobe zbog upravljanja motornim vozilom bez položenog vozačkog ispita, šest osoba zbog upravljanja motornim vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, četiri motorna vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i pet neregistrovanih vozila, saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

(Bh-index)

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Sretan kraj potrage: Pronađena Tijana koja je nestala u martu

Tijana Simić koja je 13. marta nestala na Karaburmi pronađena je, što je potvrdila njena sestra na društvenim mrežama....

Još vijesti za vas