Subota, 19 lipnja, 2021

Neprijatnosti u Sarajevotaksiju: Vozač izbacio djevojku iz auta

Nemojte propustiti

Amela Čopra obratila se redakciji Oslobođenja želeći javnost upoznati o neprijatnostima koje je prije nekoliko dana doživjela od taksiste Sarajevotaksija.

Ilustracija
Ilustracija

Amela je zatražila vožnju na kraćoj relaciji, ali je, kako tvrdi, taksista to odbio i nasilu je i fizički napadajući izbacio iz vozila, prenosi list.

– Zatražila sam vožnju na relaciji Otoka – Cazinska ulica, ali sam dobila odgovor da je to kratka relacija i da će me taksista voziti samo ako platim deset maraka. To sam odbila i tražila da uključi taksimetar, ali vozač to nije učinio i naredio mi je da izađem iz taksija, uz psovke i vrijeđanja. Odbila sam i on je otvorio vrata i počeo da me vuče za ruku i kosu. Udarila sam glavom od vrata i povrijeđena mi je ruka oko zgloba, jer je vozač bio izuzetno grub, kaže Amela.

Iako je odmah obavijestila policiju, prema Amelinim riječima, prošlo je dvadesetak minuta dok je jedan policajac stigao na lice mjesta.

– Taksista Dž. T. me nastavo vrijeđati i pred policajcem. Dala sam izjavu i u policijskoj stanici i donijela ljekarski nalaz Službe Hitne pomoći u kojem je potvrđeno da mi je povrijeđena ruka i da imam čvorugu na glavi. Također sam sve ovo iznijela i u direkciji Sarajevotaksija. Ovaj slučaj je predat tužilaštvu i vjerujem da će biti riješen na sudu uz adekvatnu kaznu za ovog taksistu, ističe Amela.

Amela smatra da se nedolično ponašanje taksiste može ponoviti i nekom drugom, pa zato na ovaj način upozorava građane.

– Čekamo zapisnik policije i potom ćemo pokrenuti disciplinski postupak. Ukoliko se utvrdi da je tačno ono što iznosi djevojka, prema taksisti će se preduzeti odgovarajuće sankcije. Izvinjavamo se svim korisnicima ukoliko su imali neugodnosti u našim vozilima i poručujemo im da nećemo tolerisati nikakvo nedolično ponašanje naših vozača, naglašava Enver Suljagić, predsjednik Udruženja Sarajevotaksi

Izvor: Oslobođenje

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Spreman prijedlog odluke o potvrdama: Kovid-pasoši iz Bosne i Hercegovine će važiti i u EU

Potvrda bi trebala biti međunarodno priznata i u punom kapacitetu omogućavati građanima BiH putovanja po zemljama Evrope i svijeta. Bosna...

Možda vas zanima i ovo