Izdvojeno     14:15 / 19.05.2017.    
Autor: Oslobođenje


Mevludin Halilović novi komesar MUP-a KS

Pozicija policijskog komesara upražnjena je od novembra 2016. godine, kada je smijenjen dotadašnji komesar Vahid Ćosić

Vlada Kantona Sarajevo je na današnjoj sjednici imenovala Mevludina Halilovića na mjesto komesara Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Mevludin Halilović obavljao je funkciju vršioca dužnosti komesara MUP-a Kantona Sarajevo nakon smjene Vahida Ćosića u novembru prošle godine.

Halilović je rođen 6. oktobra 1969. godine u Živinicama. U Sarajevu je završio Srednju policijsku akademiju 1988, a Vojnu policijsku akademiju u Beogradu 1992. godine.

Radio je u Sekretarijatu unutrašnjih poslova BiH, u Centru Službi sigurnosti kao inspektor općeg kriminaliteta i pomoćnik komandira policijske stanice, zamjenik komandira PS, zamjenik PS u PU Centar Sarajevo, načelnik PU Sarajevo, načelnik PU Stari Grad, načelnik PU Novo Sarajevo, inspektor policije u Odjeljenju za koordinaciju i usmjeravanje, te kao načelnik Sektora uniformisane policije MUP-a Kantona Sarajevo. Jedno vrijeme obavljao je i funkciju ministra Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova BiH.

Od 1996. do danas pohađao je i završio razne tečajeve i treninge u organizaciji IPTF-a, ICITAP-a, SFOR-a i drugih međunarodnih institucija i udruženja, uključenih u program osposobljavanja policijskih snaga u BiH (seminar iz oblasti policijskih operacija u Kairu 1996. i seminar iz oblasti upravljanja u kriznim situacijama u SAD-u 1998. godine).


Komentari

NAPOMENA!: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Bh-index portala. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Bh-index zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Bh-index nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.