Ponedjeljak, 29 svibnja, 2023

101-godišnjak iz Foče: Doživio sam ovolike godine, jer sam se rano oženio

Nemojte propustiti

Jedna od najstarijih osoba u Bosni i Hercegovini zasigurno je Juraj Mesić, koji je u novembru prošle godine proslavio 101. rođendan. Nakon proživljenog stoljeća, ovaj rođeni Fočak televiziju gleda bez naočala, a najdraža razbibriga su mu nogometne utakmice piše Avaz.

Juraj_Mesic

Naša ekipa tokom jučerašnje posjete zatekla je Mesića kako gleda utakmicu, a trenutno živi u Domu za stare i iznemogle osobe “Vitalis”, čiji je korisnik više od 12 mjeseci.
Kako kaže Mesić, najbolje godine života proveo je sa suprugom Mirom, koja je umrla prije devet godina.

Upravo se čita:  Potvrdio ministar Nenad Nešić: Karadžićevom advokatu i profesoru koji je branio zločine VRS-a ukinuta zabrana ulaska u BiH

– Rana ženidba moja je formula za dugovječnost. Mira je bila moja prva, ali i posljednja ljubav. Pošto sam tada zbog posla bio na dužnosti u Gornjem Vakufu, upoznali smo se u Bugojnu.

Svaki dan sam pješačio 17 kilometara samo da je vidim. Vezu smo krunisali brakom, dobili četvero djece, dvojicu sinova i dvije kćerke – rekao je Mesić.

Upravo se čita:  Uhapšen državljanin Bosne i Hercegovine, krijumčario 12 Kineza

(Avaz)

Pročitajte još

Izdvajamo

Mirni skup u Sarajevu: Veliki broj građana odaje počast mladoj Bišćanki Azri Spahić

Građani su položili cvijeće i odali počast stradaloj djevojci Azri Spahić, te uputili podršku njenoj porodici. Veliki broj građana okupio...

Možda vas zanima i ovo