Utorak, 23 travnja, 2024

101-godišnjak iz Foče: Doživio sam ovolike godine, jer sam se rano oženio

Preporučeno

Jedna od najstarijih osoba u Bosni i Hercegovini zasigurno je Juraj Mesić, koji je u novembru prošle godine proslavio 101. rođendan. Nakon proživljenog stoljeća, ovaj rođeni Fočak televiziju gleda bez naočala, a najdraža razbibriga su mu nogometne utakmice piše Avaz.

Juraj_Mesic

Naša ekipa tokom jučerašnje posjete zatekla je Mesića kako gleda utakmicu, a trenutno živi u Domu za stare i iznemogle osobe “Vitalis”, čiji je korisnik više od 12 mjeseci.
Kako kaže Mesić, najbolje godine života proveo je sa suprugom Mirom, koja je umrla prije devet godina.

Upravo se čita:  Vratio se iz Njemačke i pokrenuo biznis: Na ranču napravio wellness centar

– Rana ženidba moja je formula za dugovječnost. Mira je bila moja prva, ali i posljednja ljubav. Pošto sam tada zbog posla bio na dužnosti u Gornjem Vakufu, upoznali smo se u Bugojnu.

Svaki dan sam pješačio 17 kilometara samo da je vidim. Vezu smo krunisali brakom, dobili četvero djece, dvojicu sinova i dvije kćerke – rekao je Mesić.

Upravo se čita:  Ramo Isak o hapšenjima: Malo mi je ovo neozbiljno... Šta se čekalo godinama? To je trebalo odmah riješiti ako je bilo dokaza

(Avaz)

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Građane u BiH za vikend očekuje novi temperaturni šok i velika promjena: Objavljeni su detalji

Do kraja radne sedmice u našoj zemlji preovladavat će oblačno vrijeme praćeno lokalnim pljuskovima, ponegdje i sa grmljavinom. Na...

Još vijesti za vas