Utorak, 16 srpnja, 2024

22-godišnjak ubio oca, djeda i baku i onda otišao kod komšija da ispriča šta je uradio: “Rekao je: ‘Ne mogu više'”

Autor:Nova.rs

Preporučeno

SRBIJA - Mještani Knjaževca juče su u neverici prepričavali detalje zločina kakav ne pamte. Dodatno su potreseni jer nije bilo nagovještaja da bi ovako nešto moglo da se dogodi, posebno jer Aleksu poznaju kao mladića koji nije problematičan, a porodicu kao mirnu.

Aleksa Milojević (22) uhapšen je juče nakon što je u svojoj porodičnoj kući u Knjaževcu ubio svog oca Predraga (60), dedu Miloša (81) i babu Sarajevku (83). Aleksa je nakon stravičnog zločina sa komšijama sačekao policiju koja ga je privela.

Stravičan zločin dogodio se u kući porodice Milojević u Knjaževcu kada je u popodnevnim časovima Aleksa (22) iz lovačke puške koju je njegov deda Miloš imao u legalnom posjedu, ubio njega, svog oca Predraga i babu Sarajevku.

Kako se juče moglo čuti na licu mjesta, vremešni članovi ove porodice bili su bolesni, a nakon počinjenog zločina, Aleksa je komšijama ispričao šta je uradio.

„Rekao mi je da ih je ubio puškom i da su deda i baba u sobi, a tata u hodniku i toliko. Bio je dobar dečko. Nisam tu bio ja samo ja, bilo je nas puno, i on je čekao policiju. Pomenuo je da više ne može da ih gleda i čuva. Kaže ‘ ne mogu više’“, rekao je za Nova.rs komšija Novica Milijić koji je bio jedan od susjeda sa kojima je Aleksa sačekao policiju.

Upravo se čita:  Novorođenče “nestalo” nakon porođaja u Foči: Majka tvrdi da ga je bacila u Drinu!

Po dolasku na lice mjesta policija je zatekla tri beživotna tijela koja su po nalogu tužioca poslata na obdukciju. Pripadnici MUP su satima vršili uviđaj na licu mjesta i prikupljali dokaze, a povodom zločina se oglasio i ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić.

„Deda je bio nepokretan, a otac i baba teško bolesni. Ubistvo je izvršio iz lovačkog oružja svoga dede. Lice je lišeno slobode i priznalo je djelo, a policiji je izjavio da nije mogao više da se brine o njima”, rekao je Dačić.

Upravo se čita:  Zenicu potresla tragedija: "U rijeku upale tri djevojčice, samo jednu nisu uspjeli spasiti"

Knjaževac u šoku

Mještani Knjaževca juče su u neverici prepričavali detalje zločina kakav ne pamte. Dodatno su potreseni jer nije bilo nagovještaja da bi ovako nešto moglo da se dogodi, posebno jer Aleksu poznaju kao mladića koji nije problematičan, a porodicu kao mirnu.

„Vraćala sam se s posla kolima i onda me je komšinica zaustavila, otvorila sam prozor i ona mi uplakana kaže ‘Aleksa, Aleksa’, pitam je: ‘Šta Aleksa’, kaže: ‘On ih je pobio sve’! Jedva sam kola dovezla do kuće, da kažem mojima, baš sam bila zatečena“, ispričala je komšinica juče.

Svi oni bili su šokirani jer se Aleksa prethodnih dana ponašao potpuno normalno, a inače ga opisuju kao „dečka za primjer“.

„To je bio dečko za primjer, svi se čude! Pet puta prođe ulicom, pet puta nam se javi. Uvijek bi ponudio pomoć kada je neka radna akcija, drva, kada se nešto utovara… Stvarno dečko za primjer. Eto vidjeli smo se juče, sinoć je baš bio tu, pričao je sa tatom, javio mu se kad je bio ispred vrata. Sve najnormalnije, niko ovo nije očekivao“, kazala je komšinica Irena Živadinović i prepričala riječi Aleksinog najboljeg druga koji je takođe rekao kako mu se Aleksa nikada nije požalio.

Upravo se čita:  Novorođenče “nestalo” nakon porođaja u Foči: Majka tvrdi da ga je bacila u Drinu!

Podsjetimo, Aleksa Milojević nije imao dosije niti je u ovoj porodici ranije bilo prijava za nasilje. Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Zaječaru određeno mu je zadržavanje do 48 sati, nakon čega će biti izveden pred tužioca.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Komarnici kao unosan biznis u BiH: Majstori zarađuju i do 1000 KM sedmično

Posljednjih godina, biznis s komarnicima za prozore i vrata postao je izuzetno unosan širom Bosne i Hercegovine. Samostalni majstori u...

Još vijesti za vas