Četvrtak, 2 svibnja, 2024

Guaruja snimila film: Kako je nogomet spojio Zmajeve i Brazilce

Preporučeno

Foto: Anadolija
Foto: Anadolija

Gradska uprava grada Guaruje na čelu s gradonačelnicom Mariom Antoanetom de Brito odmah je po saznanju da će ugostiti reprezentaciju Bosne i Hercegovine krenula s pripremama.

Jedna od prvih stvari koja je pokrenuta iz ureda gradonačelnice bio je kratki dokumentarni film namijenjen bh. igračima i navijačima. Film je urađen u Guaruji, a priča priču o istinski prijateljskom raspoloženju koje su građani Guaruje pokazali prema bh. igračima i navijačima, piše “Novo vrijeme”.

Upravo se čita:  Milijardu eura ipak nije propalo? Usvojena lista reformi u Bosni i Hercegovini

Nakon kompletiranja filma o mišljenjima i stavovima građana Guaruje, filmska ekipa dobila je zadatak da uradi isti film, ali ovog puta u Sarajevu. Plan je bio film prikazati bh. reprezentativcima kao znak požrtvovanosti Guarujana u njihovoj nakani da se bh. nogometaši osjećaju kod kuće. Film u Sarajevu snimljen je, na insistiranje reditelja, s običnim ljudima koji su Zmajevima poželjeli sve najbolje u Brazilu. Safet Sušić bio je oduševljen vidjevši film, piše “Novo vrijeme”.

Upravo se čita:  Šta se krije iza priča o sukobu u Bosni i Hercegovini?

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Sarajevo konačno dobija letove ka jednom od najvećih evropskih gradova

Najveća španska aviokompanija Iberia će letjeti dva charter leta iz Sarajeva za Madrid ovog proljeća. Letovi su 25. maja i...

Još vijesti za vas