Srijeda, 15 svibnja, 2024

James Rodriguez, prvi strijelac SP: I muškarci plaču!

Preporučeno

aa_picture_20140705_2720716_web

Vraćam se radostan u svoju zemlju, jer smo postali odlična ekipa, rekao je reprezentativac Kolumbije i trenutni najbolji strijelac Mundijala James Rodriguez

Reprezentativac Kolumbije i trenutno najbolji strijelac Mundijala James Rodriguez privukao je veliku pažnju svjetske javnosti kako sa odličnim igrama, toliko i suzama nakon sinoćnjeg poraza od Brazila (1:2) u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva, piše specijalni izvještač Anadolu Agency (AA) iz Brazila.

Govoreći kako nije mogao suzdržati suze nakon sinoćnje utakmice Rodriguez je rekao da i muškarci plaču, te dodao:

“Plakao sam jer tokom turnira uradili smo što smo najbolje mogli. I muškarci plaču! Vraćam se radostan u svoju zemlju, jer smo postali odlična ekipa”, kazao je Rodriguez.

Rodriguez je tvrdio kako su sudijske odluke uticali na činjenicu da Kolumbija neće igrati u polufinalu SP. Dodao je kako sudija sinoćnje utakmice nije kaznio Brazilce nakon brojnih prekršaja.

Rodriguez je istakao da je reprezentativac Brazila David Luiz nakon utakmice došao kod njega i čestitao mu zbog igre tokom Mundijala.

“Rekao mi je da sam dobar fudbaler. Kada velike zvijezde dođu kod mene i kada me zagrle, drago mi je. Želim se zahvaliti navijačima Kolumbije zbog podrške” poručio je Rodriguez, koji je davao golove u svih pet utakmica na SP, a trenutno prvi je strijelac planetarnog šampionata sa šest pogodaka, a ima i dvije asistencije.

Izdvajamo

Izdvajamo

Ryanair najavljuje snažan rast na Balkanu: Ciljaju na 11 miliona prevezenih putnika ove godine

Irska niskotarofna aviokompanija Ryanair najavila je nastavak snažnog rasta na Balkanu, pri čemu je njen izvršni direktor Michael O’Leary,...

Još vijesti za vas