Četvrtak, 2 svibnja, 2024

Košarkaši BiH večeras protiv Islanda: Mogu li pobijediti bez Teletovića?

Preporučeno

taletovic

Košarkaši BiH su u prvom meču sa selekcijom Islanda u Tuzli slavili rezultatom 72:62, pa im za prvo mjesto u grupi odgovara i poraz manji od deset poena razlike

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine susretom s Islandom večeras okončava kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2015. godine.

Izabranici selektora Duška Ivanovića u dosadašnja tri meča imaju maksimalan učinak i već su izborili plasman na EP. No, večerašnji susret odlučit će pobjednika grupe, s obzirom na to da Island ima omjer od dvije pobjede i jednog poraza.

Košarkaši BiH su u prvom meču sa selekcijom Islanda u Tuzli slavili rezultatom 72:62, pa im za prvo mjesto u grupi odgovara i poraz manji od deset poena razlike. No, iz tabora bh. reprezentacije najavljuju da u Island putuju po pobjedu kako bi kvalifikacije okončali s maksimalnim učinkom.

Upravo se čita:  Nova velika policijska akcija u BiH, zaplijenjeno devet kilograma droge

Kapiten bh. reprezentacije Mirza Teletović nije s ekipom otputovao na Island. Jedan od najzaslužnijih igrača za plasman bh. selekcije na Eurobasket, suigrače će bodriti iz BiH.

Teletović je dobio dopuštenje selektora Duška Ivanovića i Košarkaškog saveza BiH da propusti ovaj meč, zbog privatnih problema.

– Najbitnije od svega jeste da smo se ponovo kvalifikovali na Euro. Ova ekipa ima potencijala za velike stvari, a povratkom Nihada Đedovića i dovođenjem još jednog kvalitetnog igrača, možemo mnogo toga napraviti na Euru. Što se tiče Islanda, žao mi je što ću propustiti ovaj meč, ali zbog privatnih obaveza i problema, dobio sam dopuštenje od selektora i Košarkaškog saveza BiH da ne putujem na posljednji meč – rekao je Teletović.

Upravo se čita:  Predsjedavajući predsjedništva BiH razgovarao s velikim imamom tokom posjete Egiptu

– Momci su već dokazali kvalitet i potencijal i vjerujem da se mogu neporaženi vratiti i s Islanda. Već smo napravili ono što se od nas očekivalo, a to je plasman na Euro, kojem se itekako radujem, s obzirom na to da vjerujem kako je došlo vrijeme da se napokon plasiramo u drugi krug. Po znanju i kvalitetu, tu nam je i mjesto – riječi su Teletovića.

Upravo se čita:  Da li postoji način da potrošači u BiH izbjegnu poskupljenje struje

Susret Island – BiH igra se u dvorani Laugardalsholl u Reykjaviku od 19 sati i 30 minuta po lokalnom vremenu (21.30 po srednjoevropskom).

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Stupile na snagu Schmidtove izmjene Ustava FBiH iz aprila prošle godine

Visoki predstavnik Christian Schmidt 27. aprila 2023. nametnuo je amandman na Ustav FBiH kojim se mijenja način imenovanja nove...

Još vijesti za vas