Četvrtak, 2 svibnja, 2024

Palestinski ambasador Khaled Allatrash uoči odlaska iz BiH: Zahvalni smo bh. građanima na podršci narodu Gaze

Preporučeno

Oproštajni prijem u čast odlaska ambasadora Palestine u Bosni i Hercegovini Khaleda Allatrasha upriličen je danas u hotelu Holiday u Sarajevu u organizaciji Udruženja Palestinska zajednica u BiH, javlja Anadolija.

palestinski-ambasador-khaled-allatrash-uoci-odlaska-iz-bih-zahvalni-smo-bh-gradjanima-na-podrsci-narodu-gaze_1411218113

Palestinski ambasador Khaled Allatrash sutra napušta BiH, a današnjem prijemu je prisustvovao veliki broj Palestinaca u BiH.

Allatrash je u razgovoru za Anadoliju kazao da je nepunih pet godina obnašao funkciju palestinskog ambasadora u BiH.

“Pet godina je prošlo kao pet mjeseci. Bile su to godine tokom kojih je bilo mnogo burnih događaja i za BiH i Palestinu. Ono što je najvažnije tokom mog boravka ovdje jeste da sam doživio i vidio neograničenu i iskrenu podršku bh. naroda palestinskom narodu, posebno kada je prolazio kroz teške trenutke i krize za vrijeme izraelske agresije na Gazu”, pojasnio je Allatrash.

Kako je kazao, iz BiH odlazi sa prelijepim uspomenama, idealnom saradnjom, prije svega, sa narodom BiH.

safe_image“Tokom ovih pet godina mnogo smo unaprijedili odnose BiH i Palestine”, kazao je Allatrash.

Dotakao se i predstojećih oktobarskih izbora u BiH, izrazivši želju da to budu najbolji izbori do sada održani u BiH.

“Nadam se da će novoizabrano političko rukovodstvo biti u stanju da riješi sva pitanja vezana za vitalne interese svih građana BiH. Bh. građani po svom karakteru odavno zaslužuju političko rukovodstvo koje će ga povesti u bolju budućnost”, kazao je Allatrash.

Kaže kako će se u budućnosti uvijek vrlo rado vraćati u Sarajevo.

“Ja sam za ove četiri godine i osam mjeseci popio puno vode na Baščaršiji. Odlazim iz BiH kao čovjek koji je bio na određenoj funkciji, ali ću se vrlo rado vratiti u Sarajevo i bit ću sretan kao što sam bio i tokom cijelog perioda provedenog ovdje”, kazao je Allatrash.

Predsjednik Udruženja Palestinske zajednice u BiH Majed Maarouf zahvalio je ambasadoru Allatrashu na podršci koju je pružio palestinskoj zajednici u BiH te mu poželio uspjeh na novom radnom mjestu.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Stupile na snagu Schmidtove izmjene Ustava FBiH iz aprila prošle godine

Visoki predstavnik Christian Schmidt 27. aprila 2023. nametnuo je amandman na Ustav FBiH kojim se mijenja način imenovanja nove...

Još vijesti za vas