Nedjelja, 5 svibnja, 2024

Misteriozna smrt 28-godišnje Tuzlanke u Beču: Ko je bila Lejla Jaganjac?

Preporučeno

541d5a57-5f40-4937-9fbc-24655bfa64d2-lejle-jaganjac-previewNakon teških majskih poplava koje su zadesile BiH, Lejla je organizovala akciju prikupljanja najneophodijih lijekova, analgetika i antibiotika za djecu, za Univerzitetski klinički centar Tuzla.

Uzrok iznenadne smrti 28-godišnje Tuzlanke, koja je prije tri dana pronađena mrtva u Beču, u stanu u kome je živjela, i dalje nije poznat. Roditelji preminule Lejle Jaganjac pristali su da se izvrši obdukcija te u ponedjeljak, 22. septembra, putuju u Beč.

Za sada se jedino zna ne postoje znakovi nasilnog provaljivanja u stan, a uzroci smrti biz će poznati po završetku obdukcije.

Upravo se čita:  Nova teška nesreća na cestama u BiH, poginula 28-godišnja trudnica

Lejla Jaganjac, kao diplomirani farmaceut, bila je zaposlena u jednoj bečkoj apoteci, a Tuzlaci je znaju i kao vrijednu humanitarku koja je nesebično pomagala svom gradu. Nakon teških majskih poplava koje su zadesile BiH, Lejla je organizovala akciju prikupljanja najneophodijih lijekova, analgetika i antibiotika za djecu, za Univerzitetski klinički centar Tuzla.

Predstavnica Crvenog krsta TK Jadranka Duraković potvrdila je za Devni avaz da je gospodin Marcus Christian Wurstbauer, vlasnik apoteke u kojoj je radila Lejla Jaganjac, u junu ove godine Univerzitskom kliničkom centru Tuzla uručio donaciju lijekova u vrijednosi 39.000 eura.

Upravo se čita:  "Nemoj da mi diraš mater": Mladić iz Teslića branio majku pa ubio rođaka, pravosnažno osuđen

Osim lijekova, paketi su sadržavali i druge dječije potrepštine, poput sredstava protiv ujeda insekata i dječijih pelena, kao i pelene za odrasle.

Lejla Jaganjac završila je Gimnaziju “Meša Selimović” u Tuzli, nakon čega je upisala Farmaceutski fakultet u glavnom gradu Austrije kojeg je nedavno i uspješno okončala. Nakon završenog studija, Lejla se i zaposlila u Beču a prema informacijama sa kojima raspolaže Tuzlanski.ba njen nestanak prijavio je šef, nakon što se Lejla nije pojavila na poslu.

Upravo se čita:  Potraga za rudarom u Mramoru neprestano traje: Spasioci kopaju ručno, smjene svakih 15-20 minuta

Policija je u četvrtak, 18. septembra, u posljepodnevnim satima pronašla njeno beživotno tijelo u stanu u kojem je i živjela.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Žena ostala bez 576.780 KM nakon što je prevarena na stranici za upoznavanje

Sedamdesetdevetogodišnja žena iz Dablina ostala je bez svoje ušteđevine od 250.000 funti (576.780 KM) nakon što je prevario muškarac...

Još vijesti za vas