Četvrtak, 2 svibnja, 2024

Počela gradnja igrališta “Mjedenica” koje finansira Asmir Begović

Preporučeno

files (45)

Izgradnja igrališta “Mjedenica”, koje će se nalaziti u ulici Mjedenica do br.50 na mjestu nekadašnjeg parkinga, počela je jučer.

Uposlenici firme “Sela”d.o.o vrše pripremne zemljane radove, uklanjaju okolno šiblje i nisko rastinje, te humus, kako bi se izvršilo proširivanje terena do potrebnih dimenzija.

Igralište “Mjedenica” gradit će se na površini od cca 186,16 m2 i imat će dimenzije 9×16,50 metara, sa zaštitnim prstenom od 70 cm sa svih strana, a bit će ograđeno ogradom visine 5 metara.

Izgradnju ovog igrališta finansira Fondacija “Asmir Begović”, a vrijednost projekta je 24.567,08 KM. Kako je ranije izjavio Selmir Hadžić, koordinator za realizaciju ovog projekta iz Zavoda Mjedenica, Fondacija je uplatila 27.100 KM, a razlika će biti iskorištena za nabavku opreme za djecu sa kombinovanim poteškoćama, tj. nabavku sprava, pomagala i sportskih rekvizita.

Općina Stari Grad je ustupila zemljište za izgradnju igrališta, te izdala potrebne dozvole i provela postupak izbora izvođača radova.

Zavod za specijalno obrazovanje i odgoj djece “Mjedenica”, nakon više od 60 godina postojanja, konačno će dobiti sportsko igrališe koje će koristiti oko 180 djece i korisnika.

Radovi bi trebali trajati 30 dana.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Stupile na snagu Schmidtove izmjene Ustava FBiH iz aprila prošle godine

Visoki predstavnik Christian Schmidt 27. aprila 2023. nametnuo je amandman na Ustav FBiH kojim se mijenja način imenovanja nove...

Još vijesti za vas