Četvrtak, 2 svibnja, 2024

Temperature u frebruaru iznad prosjeka

Preporučeno

Statističke analize ukazuju da će februar biti topliji od višegodišnjeg prosjeka, kazao je Agenciji Fena meteorolog Federalnog hidrometeorološkog zavoda Željko Majstorović.

Foto: Arhiv
Foto: Arhiv

Februar će biti mjesec koji će biti nešto siromašniji padavinama. Snijega će biti u srednjoj Bosni početkom mjeseca, a u dolini Neretve i u Hercegovini kiša. U drugoj polovini mjeseca uglavnom će padati kiša, kazao je Majstorović.

Upravo se čita:  Bh. radnici u ugostiteljstvu odlaze zbog boljih plata: Zarade do 2.000 eura umjesto 757 KM

Po njegovim riječima, tokom vikenda u Kantonu Sarajevo će padati snijeg, a snježne padavine se očekuju i tokom sljedeće sedmice. U drugoj polovini mjeseca također će biti snježnih padavina, ali ne prevelikih.

– Prosječna temperatura za Sarajevo za februar je 1,2 stepena celzijusa, a u ostalim dijelovima zemlje u odnosu na ovaj sarajevski prosjek, krećući se prema prema sjeveru, prosjek temperature je od oko 1,5 do 2 stepena celzijusa. Kada je riječ o dolini Neretve, februarski prosjek teperature je oko 6 stepeni – kazao je Majstorović.

Upravo se čita:  Pogledajte kako izgleda vježba Oružanih snaga BiH sa američkim vojnicima

(Bh-index)

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Sarajevo konačno dobija letove ka jednom od najvećih evropskih gradova

Najveća španska aviokompanija Iberia će letjeti dva charter leta iz Sarajeva za Madrid ovog proljeća. Letovi su 25. maja i...

Još vijesti za vas