Četvrtak, 2 svibnja, 2024

U BiH sutra pretežno oblačno, u većem dijelu moguća slaba kiša

Preporučeno

Ilustracija
Ilustracija

Naoblačenje sa zapada u Bosni i Hercegovini sutra će veći dio dana usloviti pretežno oblačno vrijeme.

U većem dijelu BiH se očekuje slaba kiša prijepodne. Bez padavina na jugu i istoku Hercegovine. Poslijepodne postepeno smanjenje oblačnosti. Vjetar slab promijenljivog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između -1 i 5 stepeni, na jugu Hercegovine od 2 do 7. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 6 i 12 stepeni, na jugu Hercegovine od 11 do 15.

U Sarajevu će sutra biti pretežno oblačno, može pasti malo kiše prijepodne. Jutarnja temperatura zraka oko 2 stepena, a najviša dnevna oko 7.

U BiH danas je preovladavalo sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost. Po kotlinama u centralnom i istočnom dijelu Bosne je bilo magle, koja se u istočnim područjima zadržala veći dio dana.

Temperature zraka izmjerene u 13.00 sati: Bjelašnica 0 stepeni, Sokolac 3, Ivan-sedlo 6, Kupres, Sarajevo i Srebrenica 7, Livno 9,
Bugojno i Goražde 10, Mostar 11, Stolac, Zenica i Zvornik 12, Drvar, Prijedor i Tuzla 13, Doboj, Sanski Most i Trebinje 14, Gradačac 16, Banja Luka i Bihać 17, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Stupile na snagu Schmidtove izmjene Ustava FBiH iz aprila prošle godine

Visoki predstavnik Christian Schmidt 27. aprila 2023. nametnuo je amandman na Ustav FBiH kojim se mijenja način imenovanja nove...

Još vijesti za vas