Ponedjeljak, 6 svibnja, 2024

Još danas uživajte u suncu, sutra kiša i susnježica

Preporučeno

Sutra se u našoj zamlji očekuje pretežno oblačno vrijeme s mjestimičnom kišom, u višim područjima sa susnježicom i snijegom

Foto: Arhiv (Anadolija)
Foto: Arhiv (Anadolija)

U Bosni i Hercegovini danas je pretežno sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost i uglavnom toplije. Poslije podne i krajem dana, novo naoblačenje sa zapada.
Sutra se u našoj zamlji očekuje pretežno oblačno vrijeme s mjestimičnom kišom, u višim područjima sa susnježicom i snijegom. Intenzivnije padavine očekuju se u južnim i jugozapadnim dijelovima, gdje je uz kišu moguća i grmljavina, a najmanje padavina očekuje se na sjeveroistoku zemlje.

Upravo se čita:  Meteorolog Sladić o prognozama za ljeto: Koliko kanadera imamo spremnih?

Vjetar umjeren do pojačana južnog i jugoistočnog smjera. Jutarnja temperatura od -5 do 2 stepena, na jugu do 8, a najviša dnevna od 5 do 15 stepeni.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme s kišom koja može prelaziti u susnježicu ili snijeg. Jutarnja temperatura oko 2, a najviša dnevna oko 8 stepeni.

(Oslobođenje)

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Predsjedavajući Bećirović u Berlinu: BiH je zahvalna Njemačkoj za podršku rezoluciji o Srebrenici

Predsjedavajući Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović razgovarao je s predsjednikom Savezne Republike Njemačke dr. Frank-Walterom Steinmeierom prvog dana zvanične...

Još vijesti za vas