Četvrtak, 2 svibnja, 2024

U mlijeku ‘Vitalia’ iz Kozarske Dubice ne postoji povišen nivo aflatoksina!

Preporučeno

U mlijeku “Vitalia” od 2,8 posto mliječne masti, koje proizvodi ‘Mlijekoprodukt’ iz Kozarske Dubice, s rokom trajanja do 30. juna, ne postoji povišen nivo aflatoksina, utvrđeno je superanalizom koju je uradio Institut za javno zdravstvo Hrvatske, saopćeno je iz ‘Milijekoprodukta’

mlijeko-vitalija

Ovim je, kako stoji u saopćenju, poništen prethodni rezultat analize, zbog kojeg je ova serija mlijeka povučena sa prodajnih mjesta.

Nakon utvrđivanja ispravnosti, mlijeko je vraćeno u prodaju.

Superanalizom mlijeka „Vitalia“ od 2,8 posto, i na domaćem tržištu, s rokom trajanja do 24. juna, utvrđeno je, kako se dodaje, da ni u ovom uzorku ne postoji aflatoksin u količinama štetnim za zdravlje potrošača.

Iz “Mlijekoprodukta” ističu da će nastaviti sa pojačanim testiranjem svih uzoraka kako bi bili sigurni u apsolutni kvalitet i sigurnost proizvoda koji su dovođeni u pitanje prilikom analiza, kao i farmi u okviru sistema ovog preduzeća za čije se uzorke sirovog mlijeka sumnja da su imali povišen aflatoksin.

(Fena)

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Sarajevo konačno dobija letove ka jednom od najvećih evropskih gradova

Najveća španska aviokompanija Iberia će letjeti dva charter leta iz Sarajeva za Madrid ovog proljeća. Letovi su 25. maja i...

Još vijesti za vas