Četvrtak, 2 svibnja, 2024

Mladići se utopili u Neretvi: Iz oštre krivine “Golfom” probili zaštitnu ogradu i upali u rijeku!

Preporučeno

Ermin Salihović (20) i Samir Veljković (19) iz Konjica tragično su okončali život kada su automobilom Golf 1 sletjeli sa magistralne M 17 u rijeku Neretvu. Mladići su poginuli u mjestu Aleksin Han kod Jablanice, u neposrednoj blizini mosta “Begića i Begovića”.

Nesreća se, najvjerovatnije, dogodila tokom noći sa subote na nedjelju.

Sudeći prema tragovima s lica mjesta njih dvojica su se kretala iz smjera Mostara prema Konjicu, prilikom čega je Golf 1 iz jedne oštre krivine pred samim mostom Begića i Begovića, pod još nerazjašnjenim okolnostima, prešao u suprotnu traku, probio zaštitnu ogradu i upalo u rijeku, piše Source.

Upravo se čita:  Sunčan kraj aprila, temperature blizu 30 stepeni, onda prvomajski obrt u cijeloj Bosni i Hercegovini

Informacju o ovoj nesreći policija je dobila u nedjelju ujutro, budući da su na nju ukazivali probijena zaštitna ograda i tragovi na cesti, te su odmah na licu mjesta upućeni pripadnici Interventne spasilačke službe (ISS) Mostar i članovi GSS-a u BiH.

Nedugo nakon pretrage oni su uočili automobil u vodi, u kojem su se nalazila tijela dvojice unesrećenih mladića. Vozilo je pronađeno na velikoj dubini oko 20-tak metara od obale.

Upravo se čita:  Stupile na snagu Schmidtove izmjene Ustava FBiH iz aprila prošle godine

Nakon višesatnog izvlačenja tijela, ljekari Hitne pomoći, mogli su samo konstatovati smrt.

U međuvremenu su se pojavile informacije da se više osoba nalazilo u vozilu, te su ronioci nastavili potragu u Neretvi. Ipak, pokazalo se da su se u Golfu nalazila samo njih dvojica.

Uviđaj na licu mjesta obavili su pripadnici policijske uprave Mostar u prisustvu dežurne kantonalne tužiteljice Branke Krtalić, koja je naložila vještačenje smrskanog vozila, kao i sve druge mjere i radnje, s ciljem rasvjetljavanja ove nesreće.

Upravo se čita:  Milijardu eura ipak nije propalo? Usvojena lista reformi u Bosni i Hercegovini

Tijela mladića su prevezena u mrtvačnicu Sutina, dok je automobil izuzet u krug PU Mostar.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Stupile na snagu Schmidtove izmjene Ustava FBiH iz aprila prošle godine

Visoki predstavnik Christian Schmidt 27. aprila 2023. nametnuo je amandman na Ustav FBiH kojim se mijenja način imenovanja nove...

Još vijesti za vas