Srijeda, 1 svibnja, 2024

Četiri osobe prijavljene u RS-u zbog statusa na Facebooku

Preporučeno

Nakon napada na policijsku stanicu u Zvorniku, na području Centra javne bezbjednosti Bijeljina do danas su registrovane četiri osobe koje su na društvenim mrežama podržavale ovaj čin i napadača Nerdina Ibrića.

Portparol CJB Bijeljina Aleksandra Simojlović rekla je Srni da su tri lica prijavljena u Bratuncu, a tužilac je u jednom slučaju naložio podnošenje izvještaja zbog izazivanja nacionalne i vjerske mržnje i netrpeljivosti.

Upravo se čita:  Bh. meteorolozi o vremenskim (ne)prilikama za 1. maj: "Ko sutra planira roštiljati ili okrenuti nešto na ražnju neka to uradi po mogućnosti u prijepodevnim satima"

Zbog podrške terorizmu u BiH prijavljen je i muškarac iz Vlasenice čiji su inicijali M.K, koji je 30. aprila na svom “Fejsbuk” profilu, ispod fotografije Ibrića, ispisao tekst podrške za napad na Policijsku stanicu u Zvorniku.

“Cijela Bosna i sav svijet da su protiv tebe i tvoga djela, ja sam uz tebe i molim Alaha dragog da podari sve ljepote dženeta i tebi i tvom ocu, Amin”, poručio je on.

Upravo se čita:  Put novca od Dubajija do BiH: Za šta Tužilaštvo zapravo sumnjiči influenserku Adnu Helić

Simojlovićeva kaže da je o svim slučajevima u kojima su pojedinci na društvenim mrežama podržali teroristički napad u Zvorniku i napadača Ibrića obaviještena kancelarija Tužilaštva BiH i postupajući tužilac u ovom predmetu, koji je naložio preduzimanje daljih mjera i radnji.

“CJB još jednom poziva sve građane da se uzdrže od širenja mržnje, rasne i vjerske netrpeljivosti na društvenim mrežama”, rekla je Simojlovićeva.

Upravo se čita:  Nova velika policijska akcija u BiH, zaplijenjeno devet kilograma droge

Nerdin Ibrić je 27. aprila izvršio napad tako što je upao u Policijsku stanicu Zvornik i pucao iz puške navodno uzvikujući “Alahu ekber”. U napadu je ubijen policajac Dragan Ćurić, dok su ranjeni policajci Željko Gajić i Stevo Milovanović.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Stupile na snagu Schmidtove izmjene Ustava FBiH iz aprila prošle godine

Visoki predstavnik Christian Schmidt 27. aprila 2023. nametnuo je amandman na Ustav FBiH kojim se mijenja način imenovanja nove...

Još vijesti za vas