Četvrtak, 2 svibnja, 2024

Kriminalci iz BiH, Srbije i Crne Gore u Zagreb planirali pljačku maskirani u policajce

Preporučeno

Šestoricu muškaraca iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore koji su uhićeni u utorak u Zagrebu policija tereti za zločinačko udruženje i posjedovanje oružja, a pretpostavlja se da su uhićeni u planiranju velike pljačke u kojoj su neki od njih trebali čak biti odjeveni u policajce.

Zagrebačka policija izvijestila je u srijedu da je pretragom stanova, garaža i automobila kojima su se koristili, pronađeno više komada oružja, dva ukradena audija A6 koji su im trebali poslužiti za zločin i bijeg, ali i kape s prorezima za oči, tzv. bljeskalice, ručne radio-veze, alat za rezanje i kombinezoni nalik policijskima.

Upravo se čita:  Tri mladića iz BiH otišla u Hrvatsku da služe dobrovoljni vojni rok

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je jedan od osumnjičenih, državljanin Srbije, iznajmio stan u Zagrebu u koji su se smjestili ostali osumnjičeni odakle su planirali izvršiti “zasad
neutvrđeno teško kazneno djelo”. Iako u policiji ne otkrivaju o kakvom je nedjelu riječ po zaplijenjenim predmetima može se zaključiti da je riječ o pljački.

No, i policija u službenom priopćenju ističe da su je na zaključak o planiranom “teškom kaznenom djelu” navela zaplijenjena “tehnička sredstava i oružja” te pripremne radnje uhićenika – trojice državljana Srbije, dvojice Bosne i Hercegovine i jednog Crne Gore u dobi od 28 do 46 godina.

Upravo se čita:  Preminuo otac Tošeta Proeskog: Tužnu vijest objavila kćerka Dora

Policija je otkrila i da su uhićenjima prethodile posebne ovlast poput tajnog praćenja kojim je došla do informacija da pripremaju kriminalne akcije.

“Zahvaljujući prikupljenim informacijama, pravodobnim reakcijama policijskih službenika i primjenom drugih policijskih ovlasti spriječena su pripremana kaznena djela”, izvijestila je zagrebačka policija koja je slučaju surađivala s policijama Srbije, Austrije i Njemačke. U policiji dodaju da će nastaviti istraživati uhićenike kao bi utvrdili druga nedjela koja su eventualno počinili.

Upravo se čita:  Na granici BiH i Hrvatske: Ženu ugrizao poskok dok je brala mladi luk, hospitalizirana u Splitu

Osumnjičeni, za koje mediji nagađaju da su članovi ogranka skupine “Pink Panther”, su smješteni u pritvor i kazneno prijavljeni Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

Akcija uhićenja započela je u utorak ujutro kad su policijski istražitelji uz potporu specijalaca s dugim cijevima krenuli u uhićenja osumnjičenika i pretrage garaža u kojima su skrivali ubojiti razbojnički alat.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Sarajevo konačno dobija letove ka jednom od najvećih evropskih gradova

Najveća španska aviokompanija Iberia će letjeti dva charter leta iz Sarajeva za Madrid ovog proljeća. Letovi su 25. maja i...

Još vijesti za vas