Utorak, 16 srpnja, 2024

Policija uhapsila vozača autobusa koji je sagradio dodatni rezervoar za krijumčarenje robe

Preporučeno

Autobus je dopraćen do graničnog prelaza Batrovci, gde je pregledan mobilnim skenerom, kada je potvrđeno da je unutrašnjost rezervoara ispunjena paklicama cigareta.

Carinici su 30. aprila 2024. godine, tokom kontrole započete na graničnom prelazu Šid, pa potom nastavljene na graničnom prelazu Batrovci, u saradnji sa policijom, spriječili pokušaj krijumčarenja preko 33.500 komada cigareta, skrivenih u specijalno dograđenom rezervoaru za gorivo jednog autobusa.

Slučaj je otkriven kada je na red za kontrolu na izlazu iz zemlje pristigao autobus, koji je saobraćao na relaciji Prizren-Ženeva. Mada su i putnici i vozači rekli da sa sobom nose samo lični prtljag, na osnovu analize rizika i činjenice da je kod iste prevozničke firme već pronalažena krijumčarena roba, autobus je izdvojen za detaljan pregled.

Upravo se čita:  Detalji stravičnog slučaja šokirali region: Otac mu stopala i dlanove stavljao na vrele ringle, petogodišnji dječak jedva preživio mučenje

Tokom kontrole u dubini prostora za prtljag otkriven je rezervoar za gorivo koji nije fabrički, a pregled ”busterom” – uređajem za gustinu tečnosti, pokazao je neujednačene vrijednosti, što je dodatno pojačalo sumnju da unutrašnjost rezervoara nije ispunjena gorivom, već nekom krijumčarenom robom.

Autobus je dopraćen do graničnog prelaza Batrovci, gde je pregledan mobilnim skenerom, kada je potvrđeno da je unutrašnjost rezervoara ispunjena paklicama cigareta. Specijalno dograđeni rezervoar je prosječen i iz njega je izvađeno ukupno 1.678 paklica cigareta “Winston legend blue”, sa akciznim markicama Kosova.

Upravo se čita:  Slučajno ili ne? Neobična situacija na javnom servisu Srbije: "Danas je obilježena godišnjica genocida u Srebrenici"

Krijumčarene cigarete su zajedno sa autobusom i vozačem predate u dalju nadležnost policije i tužilaštva.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Komarnici kao unosan biznis u BiH: Majstori zarađuju i do 1000 KM sedmično

Posljednjih godina, biznis s komarnicima za prozore i vrata postao je izuzetno unosan širom Bosne i Hercegovine. Samostalni majstori u...

Još vijesti za vas